Skambėjo ir gimnazijos mokinių paruošti pasirodymai.

Jaunimas

Želvos gimnazijos tradicija – Menų savaitė

Goda MIKALAJŪNAITĖ

Želvos gimnazijoje vyko jau ne pirmą dešimtmetį gyvuojanti Menų savaitė. Ši graži tradicija apima pagrindinius menus ir kiekvienam iš jų skiria dieną.

Šios Menų savaitės pirmoji diena buvo skirta medžio darbų parodai. Gimnazijoje svečiavosi medžio drožėjas Valentas Butkus, kartu su savimi atsivežęs įspūdingą medžio darbų ekspoziciją „Harmonija tarp medžio ir žmogaus“.

Antroji diena skirta dailei. Jos metu vyko 5–11 klasių mokinių kūrybinių darbų „Gyvoji skulptūra“ pristatymai, visi dalyviai gavo po dovanėlę. Taip pat vyko ir I gimnazinės klasės mokinės Eglės Grybauskaitės fotografijų „Gamtos vilionės“, dailės mokyk-los pradinio ugdymo mokinių bei abiturientų dailės brandos egzamino kūrybinių darbų (2015–2017 m.) parodos.

Trečiadienis buvo teatro diena. Svečiavosi Ukmergės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studija „Nykštukas“ su vadove Tamara Kvieskiene. Susirinkusieji mėgavosi įdomiu, prasmingu ir labai aktualiu spektakliu „Pabėgimas“.

Ketvirtoji diena – šokio diena. Puikiais pasirodymais dalinosi Kultūros centro merginų tautinių šokių grupė „Vilkmergė“, atvykusi su vadove Regina Zabieliene, ir Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos vaikų tautinių šokių kolektyvas „Žiogiukas“, kuriam vadovauja Violeta Likšienė.

Menų savaitė pasibaigė muzikos diena. Skambėjo gimnazijos mokinių paruošti pasirodymai, o publiką dar labiau sušildė talentingasis Andrius Zalieska-Zala su savo jaukiomis, smagiomis ir gražiomis autorinėmis dainomis. Visiems į Menų savaitę atvykusiems svečiams padovanotos riešinės, kurios gimė kartu su vykdytu projektu „100 riešinių“. Jį parengė mokytoja Lina Monkevičienė, o įgyvendinti padėjo mokytoja Jolita Gineikienė, prisidėjo ir mokiniai, tėveliai bei kiti mokytojai. Šis projektas buvo skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui paminėti. Siekta numegzti 100 riešinių, tačiau tikslas įgyvendintas su kaupu – iš viso numegzta 116. Jos buvo eksponuojamos ne tik gimnazijoje, bet ir Želvos kultūros namuose.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas