Ukmergiškių komanda.

Jaunimas

Žaliojoje olimpiadoje – ir Ukmergės gimnazistai

Pijus BRAZINSKAS

Jono Basanavičiaus gimnazijos mokinių komanda (mokytoja Gražina Macijauskaitė) dalyvavo Žaliosios olimpiados pusfinalyje. Nacionalinė Žalioji olimpiada – tai ekologijos ir aplinkosaugos žinių, atliekų mažinimo, racionalaus resursų naudojimo bei aplinkos gerinimo konkursas.

Olimpiadą sudaro trys etapai. Pirmasis — praktinių užduočių atlikimas. Jo metu mokiniai turi mokykloje taupyti elektrą, vandenį, kūrybiškai panaudoti atliekas, raginti kitus domėtis aplinkosauga. Antrasis etapas — pusfinalis. Į jį pateko 71 iš 252 mokyklų. Šiame etape mokiniai turi ne tik atsakinėti į klausimus, tačiau ir pasitelkti vaizduotę bei atlikti kūrybines užduotis, pavyzdžiui, komanda gestais aiškina kapitonui kokį nors žodžių junginį, o šis bando atspėti. Pagrindinės pusfinalio temos: rūšiavimas, aplinkosauga, žiedinė ekonomika. Trečiasis etapas – finalas, kurio metu paaiškėja aplinkai draugiškiausia komanda.

Deja, Jono Basanavičiaus gimnazijos komandai nepavyko laimėti pusfinalio ir patekti tiesiai į finalą, tačiau ukmergiškiai surinko nemažai taškų ir išsaugojo galimybę pakliūti į paskutinį etapą.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas