Šventės dalyviai.

„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

„Vėjo malūnėlyje“ užimti buvo ir žiūrovai

Arvydas PĖŠINA

Liaušių kultūros namuose, kaip ir kasmet, sukosi „Vėjo malūnėlis“. Jį „suko“ tradicinė rajoninė vaikų teatrų šventė, kurioje spektaklius rodė keturi teatrai iš rajono kaimo kultūros namų ir mokyklų.

Sveikindamas susirinkusius Šešuolių parapijos klebonas Egidijus Kazlauskas palinkėjo siekti didelių aukštumų ir sau iškeltų tikslų. Daug šiltų žodžių sulaukė Šešuolių seniūnė Jolanta Lukšienė, kurios pastangomis remontuojami gražėjantys Liaušių kultūros namai.

Pirmasis į sceną pakilo Siesikų gimnazijos vaikų teatras (vad. Vilma Račkauskienė). Jis žiūrovams parodė spektaklį „Toks žaidimas“ pagal Michailo Bulgakovo pjesę. Tai pasakojimas apie mokines, kurios savo paslaptis ir problemas bando apsaugoti kodais. Bet tėvų taip lengvai neapgausi… Siesikiečius pakeitė mažiausieji šventės aktoriai iš Dukstynos pagrindinės mokyklos teatro „Vaivorykštė“ (vad. Vilma Rabazauskienė). Vaidindami „Kranklių vestuves“, aktoriai palietė svarbias ekologines temas ir Lietuvos valstybės šimt-metį.

Kultūros centro Veprių skyriaus teatras „Šypsenėlė“ (vad. Rasa Šimonienė) žiūrovus pakvietė pažiūrėti spektaklį pagal Vytauto Kupšio pjesę „Slibinai ir žmonės“. Tai spektaklis apie gėrio ir blogio kovą. Kaip visada – nugalėjo gėris. Kultūros centro Dainavos skyriaus vaikų dramos būrelis „Buratinas“ (vad. Drąsutė Kaselienė) pristatė „Žvirblio veseliją“ apie žvirblio norą vesti pelėdą. Bet žvirblis laiku atsipeikėja ir vaidinimo pabaigoje beliko visiems – aktoriams ir žiūrovams – padainuoti apie saulutę.

Pertraukose tarp spektaklių Kultūros centro Liaušių skyriaus renginių organizatorė Lina Monkevičienė žiūrovus kvietė pažaisti. Susirinkusiems teko vardinti paslėptus daiktus, grimuoti „veidus“ – balionus, tapti aktoriais ir pabėgioti sekant pasaką apie senelį, raunantį ropę.

AUTORIAUS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas