Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Naujausi, Sportas

Varžysis ir galiūnai profesionalai

Asta KROGERTIENĖ

Ukmergės miesto šventėje dalyvaus apie tuzinas galiūnų. Stiprūs Lietuvos vyrai rungtyniaus ir savo jėgą demonstruos sekmadienį, gegužės 27 d., aikštėje prie Kultūros centro. Varžybų pradžia – 12 val. Galiūnų varžybos rengiamos jau ne pirmi metai, tačiau pirmąkart jose dalyvaus profesionalai!

Vyrai jėgas išmėgins penkiose rungtyse: kėlimo estafetėje, „lagaminų“ nešime, „laikrodžio“ nešime, rentinio atkėlime bei sunešimo estafetėje.

Kėlimo estafetės metu teks pakelti 75 kg hantelį ir 120 kg štangą. „Lagaminų“ nešimas – labai „paprasta“ rungtis. „Tereikia“ du gelžgalius, sveriančius 140 kg, pakelti ir su jais nubėgti 30 m – tarytum savo rankose nešti du pilnus šaldytuvus arba daugiau kaip tūkstantį duonos kepalų. Rungtis „laikrodžio“ nešimas pasaulyje dar žinoma kaip „Konano Ratas“, „Jėgos Ratas“ ar „Kančios Ratas“. Taip pavadinta ne veltui – einant ir nešant didžiulius ratus, jie tampa neišmatuojamais… Rentinio atkėlimo rungtyje dalyviai įlips į didelį storą metalinį rėmą ir besilaikydami už jo rankenų jį kilstelės. Skamba nesudėtingai, bet tai toli gražu ne tiesa… Pats rėmas sveria daugiau negu tris centnerius, o kėlimo pozicija labai nepatogi. Sunešimo estafetėje galiūnams teks truputį patrepsėti pėdutėmis… Trys blynai – po 50 kg, maišas – 100 kg, hantelis – 75 kg – visa tai teks nunešti 25 met-rus.

Kviečiame ukmergiškius aktyviai palaikyti galiūnus!

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas