Asociatyvinė nuotrauka.

Aktualijos

Vandens skaitikliai bus keičiami kas 6 metus

Ūkio ministras pasirašė įsakymą, kuriuo nuo 4 iki 6 metų pratęsė butuose ir individualiuose namuose įrengtų karšto ir šalto vandens skaitiklių patikros ir keitimo intervalą.
Ūkio ministerija grąžinti 6 metų skaitiklių keitimo intervalą nusprendė atsižvelgusi į patogumą vartotojui, galimą kainų augimą ir Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos rekomendacijas. Asociacijos teigimu, 4 metų patikros intervalas nebuvo suderintas su Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainų nustatymo metodikos nuostatomis, kurios geriamojo vandens apskaitos prietaisams nustato 6 metų nusidėvėjimo normatyvą. Dėl to nebenaudojamą prietaisą geriamojo vandens tiekėjas ir nuotekų tvarkytojas dar 2 metus turėtų būti įtraukęs į apskaitą kaip ilgalaikį turtą.
Kaip rašoma Ūkio ministerijos pranešime, nuo 2017 m. rugsėjo 26 d. iki šio įsakymo įsigaliojimo atliktos karšto ir šalto vandens skaitiklių butuose ir individualiuose namuose periodinės patikros rezultatai galios patikros sertifikate nustatytą laikotarpį arba, jeigu patikros sertifikatas nebuvo išduotas, – 4 metus.
Nuo 2013 m. rugsėjo pradžios skaitikliai buvo metrologiškai tik-rinami ir keičiami kas 6 metai, tačiau pernai patikros laikas buvo pakeistas ir grąžintas trumpesnis – kas 4 metai.
„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas