Asociatyvinė nuotruka.

Nuomonių telefonas

Reikia laikytis reikalavimų

„Savo sklype, prie kaimyno tvoros, noriu pasodinti medelių. Bet nežinau, kokiu atstumu galiu tai padaryti. Vieni sako, kad turi būti 50 centimetrų nuo tvoros, kiti – metras. O kaip yra iš tikrųjų?“ – norėjo sužinoti vyriškis.

Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus paaiškino, kad želdinių sodinimo tvarką reglamentuoja 2016 metais išleistas aplinkos ministro įsakymas. Jame rašoma, kad be kaimyninio sklypo savininko, valdytojo ar įgalioto asmens sutikimo raštu medžiai iki 3 m aukščio ir krūmai, užaugantys iki 3 m, sodinami ne arčiau kaip 2 m, kiti medžiai – ne arčiau kaip 3 m, šiaurinėje sklypo dalyje – ne arčiau kaip 5 m, kiti krūmai – ne arčiau kaip 1 m atstumu nuo kaimyninio sklypo ribos ir tokiu atstumu vienas nuo kito, kad tarp užaugusių medžių lajų ar krūmų išorinių stiebų būtų ne mažiau kaip 1 m atstumas. Gyvatvorė sodinama ne arčiau kaip 1 m atstumu nuo kaimyninio sklypo ribos ir formuojama ne aukštesnė kaip 1,3 m, išskyrus šiaurinę sklypo dalį, kur gyvatvorė gali būti iki 1,8 m aukščio. Medžius ir krūmus draudžiama veisti kapavietėse ir kapinėse nesuderinus su savivaldybe ar seniūnija, išskyrus krūmus iki 1 m aukščio.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Pagal senus reikalavimus zmones savo sklypuose visiskai negaledavo atsiriboti nuo kaimynu aukstesne tvora ar gyvatvore, bet dabar yra visiskai kitaip-patys gyventojai susitaria, kad jie nori daugiau privatumo, todel ir pasistato aplink is visu pusiu beveik dvimetrine nepermatoma tvora.Taip yra naujame rajone Matininku gatveje-visi kaimynai matomai draugiskai nusprende nesilaikyti tu nesamoningu reikalavimu ir atsitvere savo sklypus aukstomis nepermatomomis tvoromis,tujomis ir t.t.Ir tai yra labai protinga.
  • Anonimas :
    Kad sis reikalas sunkus .visi kuo arciau sklypo ribos!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas