„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Parodoje – „Žolinės“ atlaidų akimirkos

„Vilkamirgės“ galerijoje, esančioje Turizmo ir verslo informacijos centre (Kęstučio a. 2–2, II a.) veikia šviesi ir pakylėjanti vilnietės grafikės Daivos Kairevičiūtės fotografijų paroda „Žolinė“.

„(…) žmonės Daivos „Žolinėje“ – tarsi ne iš šių laikų, Švenčiausiosios Mergelės Ėmimo į dangų atlaidai fotografuoti Pivašiūnuose, bet Daiva sąmoningai vengia atpažįstamų architektūrinių detalių, fotografijose nefiksuodama altoriaus ir bažnyčios eksterjero, todėl jos Žolinė tarsi nepavaldi vietai ir laikui.

Fotografuoti atlaidus – visada rizikingas žingsnis, tai meistriškai darė dar neskaitmeninės fotografijos laikais kūrę meistrai – Romualdas Požerskis, Romas Rakauskas, Vitas Luckus ir kiti. Grafikė bei fotografė D. Kairevičiūtė ir toliau lieka ištikima savo stiliui – fiksuoti iš pirmo žvilgsnio paprastą, regis, niekuo neišsiskiriantį kadrą ir koduoti jį po naratyviniu sluoksniu, pasakojimo kūrimą paliekant žiūrinčiojo fantazijai.

D. Kairevičiūtės „Žolinėje“ emocija išreiškiama ne tik veido išraiška, bet ir kūno kalba – kiek vidinio tyro vaiko yra į kadrus patekusiame suaugusiame, kas toji nepažįstamoji, kuri nuilsusi prisėdo ant laiptų prie jaunų mergaičių būrio, kokias istorijas slepia džiaugsmingi ir šviesūs seni veidai“, – apibūdindama fotografės kūrybą šių metų balandį žurnale „Šiaurės Atėnai“ rašė Eglė Marija Frank.

Paroda veiks iki gegužės 24 dienos. Lankymas nemokamas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas