Aktualijos, Naujausi

Pabaiske rastas nesprogęs artilerijos sviedinys

Trečiadienį lauke šalia Pabaisko miestelio rinkdami akmenis žemės ūkio bendrovės darbininkai aptiko į sprogmenį panašų daiktą. Nors akmenų rinkėjai suprato, kad rūdimis pasidengęs radinys gali kelti pavojų, jį įkėlė į traktoriaus priekabą ir kartu su akmenimis parvežė prie mechaninių dirbtuvių.

Bendrovės vadovui apie neįprastą radinį pranešta tik ketvirtadienio rytą. Jis nedelsdamas paskambino bendruoju pagalbos telefonu. Į įvykio vietą atvyko rajono Policijos komisariato pareigūnai, rajono savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos Senamiesčio komandos ugniagesiai gelbėtojai, taip pat greitosios medicinos pagalbos ekipažas. Įvestas planas „Skydas“ – teritorija buvo aptverta ir saugoma.

Po pietų į Pabaiską atvyko Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai. Jie nustatė, kad laukuose rastas daiktas – sovietų gamybos 76 mm skeveldrinis artilerijos sviedinys. Labiausiai tikėtina, jog jis žemėje nesprogęs gulėjo nuo Antrojo pasaulinio karo.

Išminuotojai nusprendė aplinkiniams pavojų keliantį sprogmenį sunaikinti vietoje. Pirmiausia ekskavatoriumi buvo iškasta duobė. Į ją išminuotojai nuleido ne tik artilerijos sviedinį, bet ir iš Švenčionių atsivežtą granatą. Abu sprogmenys saugiai sunaikinti.

Kalbinti pabaiskiečiai sakė, jog nuo viduramžių kautynėmis išgarsėjusio Pabaisko apylinkėse sprogmenų randama gana retai.

„G. ž.“ inform.

 Rajono Policijos komisariato ir Loretos EŽERSKYTĖS nuotraukos

[images cols=“four“ lightbox=“true“]
[image link=“21334″ image=“21334″]
[image link=“21336″ image=“21336″]
[image link=“21338″ image=“21338″]
[image link=“21340″ image=“21340″]
[/images]

Palikite komentarą apie straipsnį

  • BOMBERIS :
    Na ir koks gi skirtumas-rusiškas ar vokiškas? Mano nuomone, jei nesprogo- buvo pagamintas Kinijoje.
  • žinovas :
    Pagal manę tai irgi ne rusiškas. Tokį patį prieš dešimtmetį buvome aptikę Kančiškių kaime, tuomet išminuotojai sakė jog tai vokiškas 76 mm.
  • Aš :
    Keista,kad rusiškas.1944 liepą vokiečiai buvo įsitvirtinę prie Veprių ir apšaudydavo rusus,nes jie judėj0 link Šventosios.Kai kur laukuose rusai buvo įsirengę priešlėktuvines pozicijas.Mano bobutės sklype Rakaučiznos kaime irgi įsikasę buvo,tai vokiečiai apšaudydavo iš pabūklų,kurie stovėjo Knyzlaukio ir atrodo Bėčių kaimuose.Bet matyt artilerijos koreguotojai blogai koregavo,nes sviediniai lėkdavo per aukštai ir sprogdavo dešiniajame Žirnajos krante.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas