Kinijos ambasadorius S. Zhifei ir atašė Z. Yuxi.

Aktualijos, Naujausi

Ir Kinijos miestai gali tapti Ukmergės partneriais

Trečiadienį Ukmergėje lankėsi Kinijos Liaudies Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Shen Zhifei ir ambasados atašė Zhou Yuxi. Svečius sutiko ir vizitą organizavo miesto bendruomenės pirmininkas, Lietuvos Santarvės fondo steigėjas Julius Kazėnas. Tik prieš tris mėnesius darbą Lietuvoje pradėjęs 10-asis Kinijos ambasadorius S. Zhifei prisipažino, kad tai pirmoji jo kelionė už Vilniaus ribų, į šalies regioną.

Svečiai pirmiausia apsilankė Antano Smetonos gimnazijoje. Ambasadorių ir jį lydėjusią atašė sutiko gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna, pedagogai bei mokiniai. Kinai susipažino su mokymosi galimybėmis gimnazijoje, pasidžiaugė gimnazistų parengta menine programa – šokiais ir dainomis. Viešnagės metu aptartos mokymosi sąlygos Lietuvos ir Kinijos mokyklose, apsvarstytos bendradarbiavimo galimybės. Šeimininkai ambasadorių S. Zhifei pakvietė į rudenį vyksiančią Antano Smetonos gimnazijos 100 metų jubiliejaus šventę.

Vėliau delegaciją priėmė Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas Saulius Kazlauskas. Jis papasakojo apie įstaigos veiklą, parodė darbo vietas, sporto ir pasitarimų sales. Taip pat svečiai buvo pakviesti į Nakvynės namus bei Policijos komisariato šaudyklą. S. Zhifei trumpai supažindino su savo šalies policijos įstaigų veikla.

Kinijos Liaudies Respublikos ambasadorius ir atašė apsilankė ir rajono savivaldybėje, susitiko su meru Rolandu Janicku bei savivaldybės administracijos direktoriumi Stasiu Jackūnu. Svečiams buvo parodytas kino filmas apie Ukmergę, papasakota miesto istorija, apžvelgti pasiekimai kultūros, švietimo ir verslo srityse, aptartos galimo bendradarbiavimo galimybės, taip pat augančių dvišalių santykių svarba, vis labiau stiprėjantis Lietuvos ir Kinijos ekonominis bendradarbiavimas ir kt.

„Man labai patrauklūs tokie miestai kaip Ukmergė. Tai tuo pačiu ir jaunas, ir senas miestas, turintis ilgą istoriją bei kuriantis naują gyvenimą. Tai – labai maloni vieta gyventi“, – kalbėjo ambasadorius, siųsdamas ukmergiškiams pačius geriausius savo ir visos Kinijos linkėjimus.

S. Zhifei vylėsi, kad kuris nors Kinijos miestas taps Ukmergės miesto partneriu.

„Mes labai skatiname kinus investuoti Lietuvoje bei Lietuvos eksportą Kinijoje. Turime daug ko vieni iš kitų išmokti ir kuo pasidalinti. Labai tikiuosi, kad vis daugiau žmonių iš Ukmergės turės galimybių apsilankyti Kinijoje“, – sakė ambasadorius.

Savo viešnagės metu diplomatas taip pat aplankė Technologijų ir verslo mokyklą, bendravo su moksleiviais, direktoriumi Jonu Cesevičiumi.

Svečiai užsuko ir į UAB „Narbutas Furniture Company“, kur susitiko su bendrovės direktoriumi Tomu Buziliausku. Ambasadorių sudomino Ukmergėje gaminama produkcija, todėl aptartos bendradarbiavimo galimybės.

Kinijos ambasados atstovai vizitą baigė apsilankymu Ukmergėje veikiančiame UAB „Ecomada“ kinų restorane „China Town“.

AUTORĖS nuotraukos

Svečius priėmė rajono savivaldybės vadovai.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Užuojauta :
    Froidui. Na, kam tas nihilizmas? Atvyksta blogai? Neatvyksta ir blogai. Prie ko čia ta darbo jėga, kai kalbamasi apie bendradarbiavimą, draugystę?
  • Froidas :
    Tikriausia jau pastebėjo,kad mūsų darbo jėga pigesnė,nei pas juos
    • Užuojauta :
      Froidui. Na, kam tas niholizmas? Atvyksta blogai? Neatvyksta ir blogai.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas