Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Investitoriams – lengvatos

Savivaldybės taryba pakeitė 2015 m. sausio 29 d. sprendimu patvirtintą Investicijų skatinimo Ukmergės rajone tvarkos aprašą.

Šis dokumentas reglamentuoja mokesčių lengvatas verslo subjektams ar susijusių verslo subjektų grupėms, taikomas siekiant suaktyvinti naujų darbo vietų kūrimą, skatinti verslo plėtrą savivaldybėje ir investicijų pritraukimą į rajoną.

Tarybos sprendimu investuotojai atleidžiami nuo viso ar dalies kitos paskirties žemės ir valstybinės žemės nuomos, viso ar dalies nekilnojamojo turto mokesčių. Tačiau maksimali savivaldybės suteikiamų mokesčių lengvatų suma per einamuosius metus negali būti didesnė negu 30 000 Eur.

Lengvatos investuotojams gali būti teikiamos vienų metų laikotarpiui, jei per vienerius metus investuota nuo 150 000 Eur iki 300 000 Eur naujai sukurtam turtui ir sukurta ne mažiau kaip 10 naujų darbo vietų. Investuotojas atleidžiamas nuo vieno iš šių mokesčių – žemės, žemės nuomos mokesčio ar nekilnojamojo turto mokesčio pasirinktinai.

Lengvatos dvejų metų laikotarpiui teikiamos, jei per vienerius metus investuota nuo 300 001 Eur iki 1 000 000 Eur naujai sukurtam turtui ir sukurta ne mažiau kaip 15 naujų darbo vietų. Investuotojas atleidžiamas nuo dviejų iš šių mokesčių – žemės, žemės nuomos mokesčio ar nekilnojamojo turto mokesčio pasirinktinai.

Investuotojai lengvatas gali gauti trejus metus, jei per vienerius metus investavo nuo 1 000 001 Eur naujai sukurtam turtui ir sukūrė ne mažiau kaip 20 naujų darbo vietų. Investuotojas atleidžiamas nuo žemės, žemės nuomos mokesčio ir nekilnojamojo turto mokesčio.

Naujai sukurtu traktuojamas turtas, sukurtas ir įregistruotas Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje per vienerius metus iki investuotojo prašymo dėl atleidimo nuo mokesčių pateikimo Savivaldybės tarybai datos, taip pat esamų statinių esminis pagerinimas ir esamo ilgalaikio turto esminis pagerinimas (įrengimai, infrastruktūros objektai, programinė įranga).

Naujos darbo vietos yra naujai steigiamos darbo vietos ir iš kitų investuotojo įmonės padalinių perkeltos darbo vietos, jei įmonės padaliniai įregistruoti ne Ukmergės rajone.

Prioritetas teikiamas investuotojams, Ukmergės rajono savivaldybėje plėtojantiems gamybą.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • ? :
    Investitoriams? seriously? ar šitam laikrašty kas nors mokėsi lietuvių kalbos?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas