Tautiniais rūbais vilkėjusios merginos paleido baltus paukščius – taikos, santarvės, meilės, atsidavimo ir gerovės simbolį.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra, Naujausi

Į dangų kilo balandžiai ir ugnies saliutai

Po iškilmingų eitynių ukmergiškiai ir miesto svečiai traukė į Pilies parką. Čia surengtas oficialus Miesto šventės „Ukmergė – Lietuvai!“ atidarymas.

Renginį pradėjo rajono meras Rolandas Janickas, kuris pasveikino susirinkusiuosius. Į sceną buvo įneštos visų rajono seniūnijų vėliavos. Taip pat pagal seną tradiciją į dangų paleisti balti balandžiai – kaip taikos, santarvės, meilės, atsidavimo ir gerovės simbolis.

Miesto gimtadienio proga susirinkusiuosius sveikino Seimo nariai – mūsų kraštietis Juozas Varžgalys, į Ukmergę atvykęs Vytautas Kernagis. Žodį savo kraštiečiams tarė ir Ukmergės garbės pilietis, Kauno technologijos universiteto (KTU) Europos instituto direktorius Vygaudas Ušackas.

Į sceną buvo pakviesti ir visų užsienio delegacijų atstovai, kurie į ukmergiškius kreipėsi ne tik savo gimtąja kalba, bet ir lietuviškai. Pasveikinti atvyko ir kaimyninių rajonų savivaldybių vadovai.

Ceremonijos metu iškilmingai visiems pristatyta naujoji Ukmergės garbės pilietė – buvusi Antano Smetonos gimnazijos direktorė Liucija Dzigienė.

Po oficialios dalies į sceną su uždegančia programa „Kilkim, broliai, sakalais!“ žengė dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“, sunkiojo metalo grupė „Thundertale“ ir Lietuvos kariuomenės orkestras.

Šventinį koncertą tęsė scenos legendos – dainininkai Romas Dambrauskas, Giulija ir Jūratė Miliauskaitė. Vėliau pasirodė KTU pučiamųjų instrumentų grupė „The Brass Bees“.

Sutemus Pilies parke koncertavo hiphopo muzikos grupė „G&G Sindikatas“. Šios grupės įkūrėjas ir lyderis Gabrielius Liaudanskas (Svaras) prieš pasirodymą susitiko su Ukmergės jaunimu, užsuko į Jaunimo laisvalaikio centro organizuotą minčių kokteilinę, kuri buvo įkurta miesto centre, prie skambančio ąžuolo. Svečias su ukmergiškiais kalbėjosi apie jaunų žmonių svarbą miestui, kitomis aktualiomis temomis.

Po „G&G Sindikatas“ koncerto šios grupės narys DJ Mamania pakvietė į diskoteką.

Miesto šventę vainikavo netradiciniai saliutai. „Ugnies paradą“ miestui dovanojo oreiviai.

AUTORĖS nuotr.

Kauno gatvė nušvito nuo ugnies saliutų liepsnų, kurias laidė paradą surengę oro balionų čempionato dalyviai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas