Aktualijos

Gaisrą gali sukelti ne tik lygintuvas ar viryklė, bet ir šaldytuvas

Kas antras Lietuvos gyventojas suka galvą dėl to, ar namuose nepaliko įjungto lygintuvo ar viryklės. Toks žmonių budrumas pagirtinas, tačiau specialistai ragina atkreipti dėmesį į tai, jog realybėje dažniausiai liepsnos kyla dėl prietaisų, kurie yra nuolat įjungti į elektros tinklą ir tapę tokiu įprastu kasdienio gyvenimo atributu, kad net nevertinami kaip rimtas rizikos šaltinis.

„Spinter tyrimų“ atliktos apklausos duomenimis, dėl galimai paliktų įjungtų elektros ar dujų prietaisų nerimauja net 45 proc. apklaustųjų ir tai – dominuojantis nerimo tipas, lyginant su kitomis potencialiomis grėsmėmis būsto saugumui.

Šiemet jau pasitaikė šaldytuvo sukeltas gaisras, kurio žala viršija 12 tūkst. eurų. Ugnis išplito ne tik virtuvėje, bet ir į prieškambarį, vonią, intensyvios liepsnos suniokojo namų turtą.

Pastebima, jog šaldytuvas paprastai naudojamas tol, kol veikia. Senuose prietaisuose problemų gali kelti nusidėvėję varikliai, freono trūkumas sistemoje, taip pat – laidų nesandarumas. Be to, daugeliu atveju net ir pastebėję gedimus žmonės pasirenka remontuoti senąjį šaldytuvą, o ne investuoja į naują.

Pasak ekspertų, žmonės paprastai kaip didesnę grėsmę suvokia fragmentiškai pagal poreikį naudojamus prietaisus. Lygintuvas greitai ir stipriai įkaista, jis gali pradeginti lyginimo paviršių, įžiebti gaisrą. Pamiršus išjungti viryklę, gali svilti ir lydytis puodai, ugnis persimesti ant kitų paviršių.

Minėtos apklausos duomenimis, kas trečias gyventojas baiminasi užmiršęs užrakinti namų duris (35 proc.) ar sandariai uždaryti langus (32 proc.).

  • Dėl galimai įjungtų paliktų prietaisų labiausiai jaudinasi 46–55 metų gyventojai
  • Ar užrakino duris dažniausiai neprisimena 26–35 metų žmonės
  • Galimai atviri langai kelia nerimą vyresniems kaip 56 metų gyventojams
  • Automobilį užrakinę abejoja 18–25 metų jaunuoliai bei 36–45 metų amžiaus grupės atstovai

Užkirskite kelią gaisrui, patikrindami turimo šaldytuvo techninę būklę. Jei domina šaldytuvų remonto kainos – kreipkitės į meistrus, kurie maloniai Jus pakonsultuos.

 „G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    o kuom virs 30 ne jaunuoliai? :D

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas