Iš kairės – E. Oganauskas, U. Oganauskaitė, V. Zarankaitė, M. Džiovenis ir J. Songaila.

Sportas

Bėgikus sveikino trys olimpiniai čempionai

Ukmergės bėgikų komanda sėkmingai dalyvavo Lietuvos bėgimo taurės V ir VI etapuose, kurie buvo surengti Panevėžyje ir Anykščiuose.

Į Anykščiuose vykusią bėgimo šventę susirinko apie 400 sportininkų. Jie galėjo dalyvauti 1, 3, 6 ir 11 kilometrų bėgimuose. Mažiausiems dalyviams – 3–5 metų vaikams – organizuotas 500 m bėgimas.

Ukmergiškiai Kęstutis Mikulėnas, Vilma Zarankaitė, Eugenijus Oganauskas, Juozas Songaila, Medardas Džiovenis ir taujėniškis Regimantas Šnipaitis pasirinko ilgiausią – 11 km – distanciją, o moksleivė Upė Oganauskaitė bėgo 3 km.

Nors buvo karšta, sportininkai po žiemos nespėję priprasti prie pasikeitusių sąlygų, visi rajono bėgikai sėkmingai pasiekė finišą. J. Songaila savo amžiaus grupėje distanciją įveikė pirmas, o M. Džiovenis – trečias.

Dalindamasis įspūdžiais nuolatinis bėgimų dalyvis J. Songaila pasakojo, jog Anykščiuose buvo surengta tikra bėgimo šventė. Trasa driekėsi Anykščių šilelyje. Atidarymo ir bėgikų apdovanojimo ceremonijoje dalyvavo net trys olimpiniai čempionai – krepšininkas Sergejus Jovaiša ir plaukikai Lina Kačiušytė bei Robertas Žulpa. Jie nugalėtojams bei prizininkams įteikė apdovanojimus.

Bėgimo entuziastų dabar laukia startas gegužės 13-ąją rengiamame Trakų pusmaratonyje. Jame taip pat ruošiasi dalyvauti ir Ukmergės bėgikai.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Juste Siauciunaite :
    PUIKU!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas