Ugniagesiai gesino Vaižganto gatvėje, prie miesto kapinių, degusį atliekų konteinerį. Nijolės STUNDŽIENĖS nuotrauka

Kriminalai

Žolės degintojai tampa sąmoningesni?

Praėjusią savaitę Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba sulaukė 11 kvietimų. Ugniagesiai gelbėtojai gesino dūmtraukyje degusius suodžius, du atliekų konteinerius, penkis pernykštės žolės gaisrus. Taip pat vyko pagelbėti policijai bei greitajai medicinos pagalbai.

Balandžio 3-ąją į gaisrininkus kreipėsi medikai – Šešuolių seniūnijos Miškiniškių kaime teko ištraukti įklimpusį greitosios medicinos pagalbos automobilį.

Balandžio 4-ąją ir 6-ąją gelbėtojai vyko į pagalbą policijai. Ukmergėje, Kauno gatvėje, ir Vidiškių seniūnijos Šventupės kaime, Darbo gatvėje, prireikė atidaryti butų duris.

Balandžio 6 ir 8 dienomis degė du buitinių atliekų konteineriai. Vienas jų stovėjo Šventupės kaimo Melioratorių gatvėje, kitas – atviroje teritorijoje Vaižganto gatvėje, prie miesto kapinių. Kaip „Gimtajai žemei“ sakė Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas, šie gaisrai greičiausiai kilo ne dėl tyčinės veikos, bet dėl žmonių neatsargumo. Nereti atvejai, kai konteineriuose ugnis įsiplieskia nuo išmestos neužgesintos nuorūkos, iškratytų karštų pelenų.

Balandžio 8-ąją pranešta, kad Lyduokių seniūnijos Jogvilų kaimo Ūmedžių gatvėje esančio gyvenamojo namo dūmtraukyje dega suodžiai.

Ugniagesiai per savaitę penkis kartus važiavo gesinti atvirose teritorijose degančios pernykštės žolės. Pasak D. Vyšniausko, šių metų pavasarį Ukmergės rajone tokių gaisrų ženkliai yra sumažėję. Viršininko manymu, tai galėjo įtakoti aktyviai dirbamas prevencinis darbas, akcijos, kurių metu gyventojai informuojami ne tik apie žolės deginimo žalą bei dėl to gresiančias sankcijas.

„Beveik visi pernykštės žolės deginimo atvejai užregistruoti nuo seno mūsų gerai žinomuose „karštuose taškuose“. Tai atviros teritorijos, esančios netoli miesto, Deltuvos seniūnijos Jonuškų kaime, taip pat Kareivinių gatvėje ir šalia S. Daukanto gatvėje esančiuose daržuose“, – sakė Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas