Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Aktualijos

„Varpelis“ taps „Vaikyste“

Rajono Taryba pakeitė mokyklos-darželio „Varpelis“ struktūrą – bendrojo ugdymo mokyklos grupė taps ikimokyklinio ugdymo mokyklos grupe.

Pradinio ugdymo programų vykdymas perduotas Senamiesčio pagrindinei mokyklai.

Bus pakeistas ir mokyklos-darželio pavadinimas – įstaiga vadinsis vaikų lopšeliu-darželiu „Vaikystė“.

Šis sprendimas įsigalios nuo 2018 m. rugsėjo 1 d.

Tokia pertvarka grindžiama argumentu, kad jau keleri metai iš eilės miesto ikimokyklinių ugdymo įstaigų ankstyvojo amžiaus grupės komplektuojamos su didesniu vaikų skaičiumi nei leidžia higienos normų reikalavimai.

2017 m. lapkričio mėnesį, patikrinus pateiktų prašymų (ateinantiems metams) skaičių, paaiškėjo, kad jų yra tiek, kad komplektuojant 2018-2019 mokslo metais grupes, ikimokyklinio ugdymo įstaigose trūktų apie 60 vietų.

Mokyklų tinklo pertvarkos darbo grupė, išanalizavusi ikimokyklinio ugdymo poreikį, galimybes, pradinio ugdymo mokinių skaičių ir ugdymui skirtų patalpų plotus, pasiūlė iki 2018 m. rugsėjo 1 d. pakeisti mokyklos-darželio „Varpelis“ vidaus struktūrą: bendrojo ugdymo mokyklos grupę pakeisti į ikimokyklinio ugdymo mokyklos grupę, pradines klases perkelti į Senamiesčio pagrindinės mokyklos pradinėms klasėms skirtas patalpas. Šiais mokslo metais Senamiesčio pagrindinėje mokykloje komplektuojamos 4 pradinės klasės, o nuo 2018 m. rugsėjo 1 d. būtų 8 klasės (po 2 komplektus 1-4 klasių). Senamiesčio pagrindinė mokykla pagal projektinį pajėgumą galėtų talpinti iki 500 mokinių, o šiais mokslo metais mokosi 260. Pradinių klasių korpuse yra laisvi 4 kabinetai, kuriuos planuojame atnaujinti, modernizuoti“, – nurodoma aiškinamajame rašte.

Reorganizacija pareikalaus papildomų lėšų – iš savivaldybės biudžeto reikės skirti apie 150 tūkst. Eur ikimokyklinio ugdymo grupių įrengimui mokykloje-darželyje „Varpelis“, apie 80 tūkst. Eur – Senamiesčio pagrindinės mokyklos papildomų pradinių klasių įrengimui ir modernizavimui.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas