Ukmergiškiai Vilniuje.

„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

Ukmergiškės darbas papuošė konkursą

Daiva PROKAPIENĖ

Ukmergės rajono geografijos metodinio būrelio pirmininkė

Dar vienas pavasaris. Jau aštuonioliktas ir paskutinis Edukologijos universitete. Balandžio 14 dieną čia vyko XVIII nacionalinis mokinių Č. Kudabos konkursas, kuriame mūsų rajonui atstovavo Antano Smetonos gimnazijos IVc klasės mokinė Gabija Sakalauskaitė, IIIb klasės mokinė Aistė Šmigelskaitė, 1b klasės mokinė Aistė Kisieliūtė (mokytoja Dalia Vaičiūnienė), Jono Basanavičiaus gimnazijos 1b klasės mokinys Pijus Brazinskas (mokytoja D. Prokapienė), Želvos gimnazijos I klasės mokinys Rokas Kalesnykas, II klasės mokinė Gabija Augustinaitė, „Šilo“ pagrindinės mokyklos 7 klasės mokinė Gerda Kapočiūtė, 6 klasės mokinė Eigilė Lipinskaitė, 8 klasės mokinė Živilė Talutytė (mokytoja Justina Kuodienė).

Šis nacionalinis mokinių Č. Kudabos geografijos konkursas, skirtas geografijos ir žymaus Lietuvos geografo Česlovo Kudabos gamtosauginių idėjų populiarinimui, kūrybiškumo ir meilės gimtajam kraštui ugdymui bei neformaliojo švietimo turtinimui.

Tai masiškiausias moksleiviškas renginys Lietuvoje, sutraukiantis didelį būrį smalsių jaunųjų geografijos gerbėjų. Tikrai turime kuo didžiuotis ir mes. Iš jau minėtų mokinių net keturi gimnazistai yra dalyvavę ir LRT žaidime ,,Tūkstantmečio vaikai“. A. Šmigelskaitės darbas, skirtas ,,Atkurtai Lietuvai 100“, papuošė Č. Kudabos konkursą. Tikimės, kad ateityje šie mokiniai garsins mūsų rajoną ne tik Respublikoje, bet ir visame pasaulyje.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas