Tautiniais drabužiais pasipuošė ir suaugusieji, ir mažieji pabaiskiečiai.

„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

Tautinė šventė „Vardan tos Lietuvos“

Daiva NASYROVIENĖ

Pabaisko pagrindinės mokyklos mokytoja

Lietuva, kai aš tave tariu –

Prieš akis sumirga raštų raštai,

Ir pilka padangė vyturių,

Ir linų žydėjimas be krašto…

Darniai sugiedojus Lietuvos Respublikos himną, šiuo poeto Bernardo Brazdžionio eilėraščiu mokiniai Viltė ir Artūras pasveikino į tautinę šventę ,,Vardan tos Lietuvos“ susirinkusią, tautiniais drabužiais vilkinčią mokyklos bendruomenę. Tai renginių ciklo, skirto Lietuvai ir gimtajai kalbai, tęsinys. Mokyklos direktorė Janina Jastčembskienė pasidžiaugė šia švente, palinkėjo visiems susirinkusiems geros popietės.

Renginį pradėjo patys mažiausieji, ikimokyklinukai, nedrąsiai, bet vaikiškai šiltai padainavę dainelę, pradinių klasių mokiniai (juos ruošė mokytoja Angelė Gilienė) deklamavo eilėraščius, kurie susibičiuliavę su nata, tapo dainomis. Gražiai nuskambėjo Viltės raiškiai perskaitytas Justino Marcinkevičiaus eilėraštis ,,Vienas žodis“, virtęs daina, kurią padainavo 6 klasės mokinės. Žodžio spalvų, tamsių ir šviesių, atspindinčių dangų, žmogaus jausmus ir patį gyvenimą, noriai ir kūrybingai ieškojo visi kartu su lietuvių kalbos mokytoja, šių eilučių autore. Vyresniųjų mokinių tautiniai šokiai (jų moko mokytoja Ramunė Radzevičienė) užbūrė ir į savo sūkurį įtraukė ir dalyvius, ir žiūrovus. Renginį vainikavo nuskambėjusi ištrauka iš J. Marcinkevičiaus dramos ,,Mažvydas“ ir drauge padainuota daina ,,Žemėj Lietuvos“ (dainų mokė mokytoja Laima Grumovskienė).

Šventė subūrė draugėn visą mokyklos bendruomenę. Žvelgiant į besisukančias šokio sūkuryje poras plazdant tautiniams drabužiams, skambant mokinių atliekamoms dainoms ir eilėraščiams, nesunku įsitikinti, kad šventės suartina žmones, kad gera ką nors veikti kartu, kad ir mokyklos, ir valstybės dvasios jėga slypi vienybėje, o meilė tėvynei gimsta iš paprastų, kasdieniškų dalykų.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas