Rajono Policijos komisariato pareigūnai pavasarinėje talkoje dalyvauja kasmet.

Aktualijos, Naujausi

Švaros akcijoje dalyvavo ir ukmergiškiai

Šeštadienį, balandžio 21-ąją, visoje Lietuvoje vyko aplinkosauginė pilietinė akcija „Darom“. Pasak organizatorių, jos tikslas – dar kartą suvienyti žmones, skatinti bendruomeniškumą ir atkreipti dėmesį į taršos, aplinkosaugos problemas.

Vienuoliktą kartą organizuotoje pavasarinėje švarinimosi talkoje plušėjo ir ukmergiškiai – draugėn susibūrę aplinkai neabejingi savanoriai. Jie tvarkė apleistas teritorijas ne tik mieste, bet ir kaimo vietovėse.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo miesto seniūnijos vyresnysis specialistas Ričardas Matukas, kuris buvo atsakingas už talkos organizavimą Ukmergėje, šį pavasarį sulaukta ypač gausaus būrio savanorių.

„Prie akcijos „Darom“ noriai jungėsi nuolatiniai jos dalyviai, taip pat sulaukta ir pavienių savanorių. Mūsų skaičiavimais, tvarkyti mieste aplinką panoro apie 500 iniciatyvių ukmergiškių – vaikų, moksleivių, miesto bendruomenės narių, policijos pareigūnų, įvairių organizacijų atstovų, netgi senjorų. Iš anksto buvo numatyta, kokias teritorijas talkininkai tvarkys“, – sakė seniūnijos specialistas.

R. Matukas ypač pasidžiaugė rajono Policijos komisariato kolektyvu, kuris tokiose talkose aktyviai dalyvauja kiekvieną pavasarį. Policijos pareigūnai kasmet tvarko tą pačią teritoriją Kareivinių gatvėje, kuri vadinama „policijos miškeliu“.

„Policininkai ne tik rinko šiukšles – jų prikrovė apie penkiasdešimt maišų. Jie talkos metu taip pat sutvarkė piktadarių suniokotą pavėsinę“, – sakė seniūnijos atstovas.

Gausiai akcijoje dalyvavo „Šilo“ ir Senamiesčio pagrindinės, Technologijų ir verslo, „Ryto“ specialioji mokyklos. Prie jų prisijungė ir Lietuvos moksleivių sąjungos padalinys Ukmergės mokinių savivaldų informavimo centras. Moksleiviai tvarkė Pivonijos šilą, jame įrengtą pėsčiųjų taką, teritorijas prie savo mokyklų, prekybos centrų. „Ryto“ specialiosios mokyklos vaikai pagal savo jėgas plušėjo apleistoje teritorijoje prie miesto stadiono, paplūdimio ir automobilių stovėjimo aikštelės. Aplinkos tvarkymui neliko abejinga lopšelio-darželio „Žiogelis“ bendruomenė, kuri švarino įstaigos teritoriją bei jos prieigas. Miesto bendruomenės, bendrijos „Bočiai“, mokyklos-darželio „Varpelis“, Žirgininkų klubo ir įmonės „Husqvarna“ atstovai švarino paupį nuo Vilniaus gatvės iki hipodromo.

R. Matukas pagyrė Liberalų sąjūdžio atstovus, kurie vieninteliai iš rajone veikiančių partijų prisijungė prie pilietinės akcijos ir pareiškė norą tvarkyti ties Ąžuolų ir Antakalnio gatvių susikirtimu esantį mišką.

Miesto seniūnijos atstovas geru žodžiu paminėjo savanorius, kurie švarino dalį Veterinarijos gatvėje esančių garažų teritorijos, šiukšles rinko Vasario 16-osios gatvės skvere, Rusų, Kreivojoje, Kareivinių gatvėse, prie prekybos centrų „Eifelis“, „Lidl“, Autobusų stoties.

Talkininkams buvo nurodytos vietos, kur jie turėjo sunešti atliekų prikrautus maišus. Dalis akcijos dalyvių pripildytų maišų buvo surinkta dar iki pirmadienio. Likusieji išvežti šios savaitės pradžioje.

„Kai kuriuose plotuose, kuriuos tvarkė talkininkai, surinktos visos šiukšlės. Kitur teks dar padirbėti. Apleistus plotus tvarkysime pasitelkę viešuosius darbus dirbančius asmenis. Deja, jų skaičius šį mėnesį, palyginti su kovo mėnesiu, sumažėjo per pusę“, – apgailestavo pašnekovas.

Akcijos „Darom“ organizatoriai skelbia, kad šiais metais šalyje buvo apie 3 tūkstančiai tvarkymosi vietų. Pavasarinėje talkoje dalyvavo apie 200 tūkst. žmonių. „Darom“ iniciatyvą palaikančios Aplinkos ministerijos teigimu, ši akcija prisideda prie tinkamo atliekų tvarkymo. Be to, pastaraisiais metais Lietuvoje pastebimas atliekų aplinkoje mažėjimas. Per visus 2014 metus atliekų visoje Lietuvoje buvo surinkta 20 517 tonų, 2016 m. – 13 725 tonos.

Talkininkai šiukšles rinko į raudonus maišus.      AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas