S. Kazlauskas. AUTORĖS nuotr.

Naujausi, Žmonės

Suvenyrinė nuotrauka išpranašavo darbą Ukmergėje

Beveik mėnuo Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariatui vadovauja naujas viršininkas – 47-erių Saulius Kazlauskas. Vadovas jau spėjo susipažinti ne tik su savo pavaldiniais, bet ir su rajono vadovais, kitų įstaigų atstovais. Į pokalbį prie kavos puodelio jis pakvietė ir rajono žiniasklaidą. Naujasis viršininkas pasidalino savo pirmaisiais įspūdžiais, pastebėjimais, ateities planais, papasakojo apie savo profesinę veiklą, šeimą.

S. Kazlauskas juokavo, jog Ukmergę išsirinko dar prieš penkerius metus, net nenumanydamas, kad teks šiame rajone dirbti. Tuomet Policijos departamente eidamas Viešosios policijos valdybos Ekstremalių situacijų ir patrulių skyriaus viršininko pa-reigas kolegos kabinete, tarp į muziejų ketinamų perduoti daiktų, pastebėjo Ukmergės rajono policijos komisariato suvenyrą su naujojo pastato nuotrauka. „Man ji krito į akį, todėl paklausiau, ar negalėčiau pasiimti. Taip ir parsinešiau šį suvenyrą į savo darbo kabinetą“, – pasakojo S. Kazlauskas, pridurdamas, jog su šia nuotrauka ir atvažiavo į Ukmergę.

Pasak Policijos komisariato viršininko, mūsų miestas – jaukus, kompaktiškas, jame būtų šaunu gyventi. „Čia lėtesnis nei didmiesčiuose gyvenimo tempas, žmonės linksmesni, atviresni, kalbėdami žiūri į akis…“ – savo pastebėjimais dalijosi pašnekovas.

Viršininkas jau spėjo susipažinti su kolektyvu, kuris yra puikus visomis prasmėmis, todėl jam didelė garbė į jį įsilieti ir vadovauti.

„Su pasirinkimu man pasisekė, be to, Ukmergės rajonas, lyginant su kitais Lietuvos regionais, ramesnis, saugesnis, čia mažiau užregistruojama nusikalstamų veikų“, – kalbėjo S. Kazlauskas.

Naujasis vadovas kol kas didelių pasikeitimų neplanuoja, tačiau turi ir naujų idėjų. Vidaus struktūra jau pertvarkyta, Policijos komisariatas dirba pagal naują modelį. Viršininko teigimu, kai kuriems pareigūnams išsiplėtė veiklos funkcijos, todėl tenka mokytis, kelti savo kvalifikaciją. Įvairūs mokymai vyks ir ateityje.

S. Kazlauskas neneigė turintis ir tam tikrų pastabų, ką vertėtų tobulinti, ko trūksta: „Derėtų pasimokyti bendravimo kultūros su besikreipiančiais asmenimis, pažeidėjais, nukentėjusiaisiais. Taip pat reikėtų keisti požiūrį į triukšmaujančius piliečius, trikdančius kitų ramybę. Dabar, sulaukus pranešimo, pareigūnai važiuoja, sudrausmina triukšmadarius, tačiau šie ne visada paiso įspėjimų. Jei triukšmas nesiliauja, žmonės vėl skundžiasi, policijai reikėtų imtis griežtesnių priemonių, taikyti administracinę atsakomybę.“

Vadovo manymu, pareigūnams vertėtų pasimokyti, kaip tirti nusikalstamas veikas, susijusias su narkotinėmis medžiagomis, kaip geriau įforminti eismo įvykius, taip pat įgyti žvalgybinių įgūdžių. S. Kazlauską jaudina ir padažnėjusios automobilių vagystės, įsibrovimai į gyvenamąsias patalpas, kiti nusikaltimai. Jau svarstoma, kokių veiksmų imtis užtikrinant viešąjį saugumą.

Užsiminė viršininkas ir apie racionalų Policijos komisariato patalpų, esamo turto panaudojimą. Policijos pastatas didžiulis ir 79 komisariato darbuotojams tiek patalpų tikrai nereikia. Juolab kad ateityje išsikraustys ir teismas, kuris šiuo metu nuomoja trečiąjį aukštą. Būtent todėl nuo birželio mėnesio nutarta keletą pirmojo aukšto kabinetų išnuomoti besikuriančiai rajono Vaiko teisių apsaugos tarnybai.

S. Kazlauskas pasidžiaugė, kad Policijos komisariate dirba Migracijos tarnyba, į atsilaisvinusią areštinę įleisti Nakvynės namai. Viršininko nuomone, komisariatas atviras visiems pasiūlymams – po savo stogu galėtų priimti ir kitas tarnybas.

Pirmąjį darbo Ukmergėje mėnesį S. Kazlauskas skyrė pažinčiai su pavaldiniais, taip pat pradėjo lankytis rajono seniūnijose, bendrauti su vietos žmonėmis, domėtis jų problemomis. „Buvome Veprių seniūnijoje. Gyventojai išsakė savo bėdas, susijusias su eismo saugumu, kitais klausimais, todėl aiškinsimės, bandysime spręsti“, – apie apsilankymą Vepriuose pasakojo viršininkas.

Naujasis rajono Policijos komisariato vadovas pasiryžęs susipažinti su visomis kaimiškomis gyvenvietėmis, bendrauti su seniūnais, taip pat bendradarbiauti su rajono savivaldybės administ-racijos darbuotojais, kitų institucijų atstovais.

S. Kazlauskas prisiminė ir savo karjeros pradžią. Grįžęs iš tarnybos sovietinėje armijoje jaunuolis svarstė, kuo norėtų užsiimti. Tėvo brolis jau dirbo policijoje, todėl pakvietė ir sūnėną. Taip 1992 metais S. Kazlauskas įsidarbino Trakų rajono policijos komisariate, vėliau baigė tuometinę Policijos akademiją (dabar Mykolo Romerio universitetas) ir iki šiol yra ištikimas pasirinktai profesijai. Savo karjeros pradžioje jam teko dirbti Lentvaryje apylinkės įgaliotiniu, vėliau 7 metus vadovauti vietos policijos nuovadai. Nuo 2000-ųjų S. Kazlauskas tarnybą tęsė Policijos departamente.

Kalbėdamas apie savo pomėgius viršininkas minėjo, jog mėgsta žvejoti bei medžioti, tačiau šiuo metu pabuvimui gamtoje pritrūksta laiko.

Į darbą S. Kazlauskas kasdien važinėja iš Lentvario, kur gyvena su šeima. „Anksčiau kelionė į darbą Vilniuje trukdavo apie 40 minučių, bet tekdavo stoviniuoti spūstyse, o ir eismo sąlygos sostinėje nepavydėtinos, – kalbėjo pašnekovas. – Dabar užtrunku valandą, bet susisiekimas geras, važiuoju be stresų, todėl turiu laiko susiplanuoti darbo dieną, pamąstyti ar per langą pasigrožėti besikeičiančiu gamtovaizdžiu.“

S. Kazlauskas su žmona Jelena turi dvi 26-erių ir 16 metų dukras. Viršininkas prasitarė, jog vyresnėlė šią vasarą planuoja vestuves, o jaunėlė dar mokosi Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijoje.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas