Renginio dalyviai.

„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

Šimtas reikšmingiausių knygų vaikams

2018-ieji – valstybės šimtmečio atkūrimo metai – ypatingas laikas, kai su pasididžiavimu atsigręžiame į šalies istoriją, kada ne sykį susimąstome, kuo ypatinga mūsų tauta. Siesikų gimnazijos bibliotekininkė Ona Motiejūnienė mano, kad lietuvių knygos vaikams – pačios gražiausios. Tad kovo 21 dieną ji kartu su lietuvių kalbos mokytoja Rasa Kuliavaite mažuosius skaitytojus subūrė į renginį-konkursą ,,Šimtas reikšmingiausių knygų vaikams ir Lietuvai“.

Šventės pradžioje bibliotekininkė papasakojo, kad valstybės šimtmečio atkūrimo proga literatūrologai sudarė reikšmingiausių knygų šimtuką, ir pakvietė pažiūrėti skaitykloje veikiančią parodėlę. Lietuvių kalbos mokytoja Rasa konkurso dalyvius suskirstė į keturias komandas. Kiekviena iš jų klausėsi aštuntokių Tomos Razvadauskaitės, Karolinos Dūdaitės, Deimantės Kaušaitės, Samantos Bagdonaitės skaitomo teksto ištraukų ir turėjo įvardyti kūrinio pavadinimą bei autorių.

uotis, kai reikėjo knygas atpažinti iš ekrane rodomų jų iliustracijų. Vieni bibliotekos lankytojai džiaugėsi dar kartą ,,susitikę“ mylimus veikėjus, o kiti galvojo apie knygeles, kurias skaitys netolimoje ateityje.

Nors šiame konkurse geriausiai sekėsi ,,Vaikų“ komandai (Gundei Levandauskaitei, Eglei Meškaitei, Aistei Veselkaitei, Tomui Veselkai), tačiau, pasak renginio organizatorių, laimi kiekvienas vaikas kaskart, kai atsiverčia ir skaito knygeles. Kad domėjimasis literatūra augtų, Siesikų gimnazijos mokinių laukia dar ne vienas linksmas, azartiškas, prasmingas susitikimas bibliotekoje.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas