Ukmergiškės mokymuose. Iš kairės – L. Lučanova, A. Pažėrienė ir L. Misiūnienė.

Žmonės

Pedagogės tobulinosi Kipre

Asta PAŽĖRIENĖ

Dukstynos pagrindinės mokyklos socialinė pedagogė

Dukstynos pagrindinė mokykla baigė dvejų metų trukmės ERASMUS+ KA1 projektą, kuris orientuotas į mokytojų tobulinimąsi ir mokymąsi.

Į paskutinius ERASMUS+ projekto mokymus, kurie vyko Kipro mieste Larnakoje, keliavo trys mokyklos pedagogės – anglų kalbos mokytoja Laima Misiūnienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Leonora Lučanova ir šių eilučių autorė.

Ukmergiškės dalyvavo 9 dienų intensyviuose mokymuose „Harmonija ir mokymasis“ ir sužinojo, kad kūrybingumas ir inovacijos – europinio lavinimo bei ugdymo pagrindas.

Mokymus vedė moderatorės iš Rumunijos Caty Predescu ir Marilena Ciontescu. Kartu su lietuvėmis tobulinosi pedagogai iš Lenkijos, Rumunijos ir Slovakijos. Visų susirinkusiųjų amžius ir patirtis buvo labai skirtingi, tačiau dalyviai turėjo galimybę patobulinti savo anglų kalbos žinias, bendravimo, bendradarbiavimo ir empatijos įgūdžius, pasidalinti geriausia patirtimi ir pan.

Taikydami aktyvius ugdymo metodus kursų dalyviai sužinojo apie kultūrinius skirtumus, stereotipus, komunikaciją ir bendravimą, konfliktų valdymą, jų sprendimo būdus: tarpininkavimą ir derybas, pasaulinės kavinės ir „forum“ teatro metodų panaudojimo ir pritaikymo galimybes, grupės dinamikos tipus. Dalyviai gautą teorinę medžiagą pritaikė praktinėse situacijose.

Dukstynos pagrindinės mokyklos pedagogės lankėsi Nicosijos pradinėje mokykloje. Ji ypatinga, nes ją lanko skirtingų kultūrų ir tautybių vaikai. Vyresnieji mokiniai mokė kursų dalyvius, kaip programuoti robotus, ir parodė, kaip jais naudotis.

Mokymų metu įgyta patirtimi ukmergiškės mielai pasidalijo su kolegomis. Mokytojai, dirbdami grupėse, taikė „Žvaigždės sprogimo“ metodą: analizavo mokinių II trimestro pažangumo, pamokų lankomumo ir kokybės rezultatus, mokytojų, mokinių, tėvų (globėjų) bendradarbiavimo, mokyklos prestižo klausimus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas