Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotrauka

Kriminalai

Liepsnojanti sausa žolė uždegė du pastatus

Praėjusią savaitę Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai į įvykio vietą skubėjo 19 kartų. Iš jų dvylika – gaisrai, kilę dėl sausos žolės deginimo. Užregistruota 11 atvejų, kai sausa žolė degė atvirose teritorijose.

Balandžio 9-osios ryte, apie 8.45 valandą, pranešta apie gaisrą, kilusį Vilniaus gatvėje esančioje parduotuvėje „Moki-veži“. Atvykus paaiškėjo, jog ugnis įsiplieskė UAB „Makveža“ naudojamoje katilinėje. Degė prie pat šildymo katilo sukrautos popierinės dėžės ir kitos pakurai naudojamos degios medžiagos. Pasak ugniagesių, šis dėl neatsargaus kūrenimo sukeltas gaisras galėjo baigtis ir kur kas didesniais nuostoliais. Jei ugnis būtų išplitusi į palėpę, galėjo užsidegti ir parduotuvė.

Tą pačią dieną, apie 14.40 valandą, ugniagesiams pranešta, kad Bugenių gatvėje dega žolė. Kai atvyko gelbėtojai, išvydo liepsnose skendinčius du statinius. Nuo degančios sausos žolės ugnis greitai persimetė į ūkinį pastatą ir lauko virtuvę. Jie sudegė, taip pat išdegė 100 arų pievos. Žaibiškai plintančios liepsnos kėsinosi į gyvenamąjį namą, tačiau atvykę ugniagesiai spėjo ugnį sustabdyti.

Balandžio 9-ąją gelbėtojai vyko į Siesikų seniūnijos Toliūnų kaimą pašalinti Zaliesės gatvėje ant važiuojamosios dalies nuvirtusį medį.

Balandžio 11-ąją, apie 15 valandą, Vidiškių miestelyje ugnis įsiplieskė UAB „Vilporė“ gamybiniame pastate. Apdegė ir išardyta apie 20 kv. m stogo konstrukcijų, perdangos ir sienų.

Balandžio 13-ąją ugniagesiai skubėjo į Vidiškių seniūnijos Priemiesčio kaimą. Čia degė ūkinio pastato siena.

Balandžio 14-ąją Taujėnų seniūnijos Balelių kaime teko gesinti gyvenamojo namo dūmtraukyje degusius suodžius.

Balandžio 15-ąją, apie 16 valandą, ugniagesiams pranešta apie gaisrą, kilusį Kauno gatvėje esančios UAB „Kesko Senukai Lithuania“ parduotuvės buitinėse patalpose. Antrame aukšte esančios rūbinės tualete užsidegė elektrinis rankų džiovintuvas. Laimei, ugnį pastebėjo parduotuvės darbuotojai ir džiovintuvą skubiai užgesino. Iki atvykstant ugniagesiams jie taip pat suskubo iš parduotuvės išvesti pirkėjus.

Balandžio 15-ąją gelbėtojai vyko padėti greitosios medicinos pagalbos darbuotojams iš buto Sodų gatvėje išnešti ligonį.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas