Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento nuotrauka

Kriminalai

Leonpolyje sulaikyti „tinklininkai“

Balandžio 16-ąją aplinkosaugininkams pavyko sugauti tinklais žvejojusius brakonierius. Pažeidimą išaiškinti padėjo neabejingi piliečiai, kurie apie pastebėtus brakonierius pranešė bendruoju pagalbos telefonu 112.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento tinklalapyje rašoma, kad gavę šį skundą Ukmergės rajono agentūros pareigūnai operatyviai išvyko į Deltuvos seniūnijos Leonpolio kaimą, kur tvenkinyje, pasak pranešėjo, vykdyta neteisėta žvejyba statomais tinklais. Važiuodami į nurodytą vietą pareigūnai susisiekė su pranešimą pateikusiu asmeniu. Jis teigė, kad pažeidėjai iš Leonpolio kaimo tvenkinio jau ištraukė tink-lą su žuvimis ir eina namo.

Leonpolio kaime, vienoje Tujų gatvės sodyboje, pareigūnai pastebėjo galimus brakonierius. Pastarieji, išvydę aplinkosaugos inspektorius, bandė skubiai pasišalinti, tačiau greitai buvo sulaikyti. Apžiūrint netoli jų sulaikymo vietos esančios sodybos kiemą, krūmuose rastas paslėptas plastikinis kibiras, o jame – šlapias statomas tinklas su dviem dideliais (po 1 kg svorio) ešeriais ir šlapios vyriškos basutės.

Paaiškėjo, kad pažeidėjai – Leonpolio kaimo gyventojai D. P. ir A. J., kurie dėl brakonieriavimo vėliau prisipažino patys. Jiems surašyti administracinių nusižengimų protokolai pagal Administracinių nusižengimų kodekso 291 str. 4 d. Pažeidėjams gresia administracinės baudos nuo 120 iki 300 eurų, taip pat bus konfiskuotas statomas tinklas ir teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas