Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotrauka.

Aktualijos

„Žaidimai“ ant ledo gali baigtis tragiškai

Pastarosiomis dienomis, nuslūgus Šventosios upei ir apšalus krantams, pasipylė pranešimai apie šalia upės, ant ledo, pavojingai vaikštančius mažamečius vaikus. Kaip pirmadienį informavo Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas, nuo penktadienio į tokio pobūdžio iškvietimus ukmergiškiai ugniagesiai vyko du kartus. Taip pat mažiausiai keturis kartus tarnybos darbuotojai laisvu nuo darbo metu įkalbinėjo vaikus nulipti nuo upės pakrantės ledo.

„Penktadienį gyventojai Bendrajam pagalbos centrui pranešė, kad upės krantu vaikšto trys vaikai. Atvykę radome tris mergaites. Jos jau buvo nulipusios nuo ledo ir pažadėjo, kad ant jo nebelips. Šeštadienį 5-6 vaikai visiškai šalia upės vagos žaidė, čiuožinėjo ledu ant pilvo. Mažamečius įspėjus, jie nubėgo toliau, tačiau vėl pradėjo žaisti tolėliau už tilto esančiame apšalusiame plote, šalia upės“, – sakė D. Vyšniauskas.

Ugniagesiai primena, kad upių pakrančių ledas gali būti labai netvirtas, tad priartėjus prie vandens galima lengvai įlūžti. Taip pat upės pakrantėse ledas būna nuožulnus, o nuolydis pakrypęs į upės pusę, tad paslydus galima lengvai įčiuožti į vandenį, tuo pačiu nusitempiant ir pagelbėti norintį draugą. Įkritus į upę išsigelbėti vilčių yra nedaug, kadangi stipri srovė ir apšalę krantai neleidžia iš jos išlipti. Tokie „žaidimai“ ant ledo gali baigtis tragiškai.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas