Namelius sparnuočiams gamino ir suaugusieji, ir vaikai.

Kultūra

Vidiškiečiai kvietė grįžti paukščius

Jolanta ČEKAUSKAITĖ

Vidiškių miestelio bendruomenės narė

Laukiame grįžtančio pavasario, šilumos ir žalumos. O kartu ir atskrendančių į Tėvynę paukščių. Tradiciškai, minėdami Žemės dieną, Vidiškių miestelio gyventojai gamino ir kėlė inkiliukus. Šiam šeimų susibūrimui pasirinkome kovo 25-ąją – Verbų sekmadienį, Gandro šventę. Tai tapo savotišku Žemės dienos bei lygiadienio savaitės užbaigimu.

Šios veiklos tikslas – suburti miestelio šeimas bendrai veiklai, į ją įtraukti vaikus; ugdyti meilę gamtai.

Sekmadienio popietę susirinkusiųjų laukė miestelio gyventojas Albinas Lapka su visų mylima kumele Žibute. Taip mažieji gamtos mylėtojai inkilų kėlimo vietą pasiekė važiuoti. Paukščių gyvenvietę įkūrėme prie Šventosios upės, pušyne. Vaikai parinko medžius, į kuriuos tėveliai įkėlė jų gamintus inkilus. Taip pat buvo puiki galimybė susipažinti su gamtos teikiama nauda žmogui – numatytam kiškio pyragui ir arbatai prisirinkome miško gėrybių – pušų spyglių ir aviečių bei gervuogių ūglių.

Sugrįžusių į bendruomenės parką jau laukė ant laužo verdama bendruomenės pirmininko Virgilijaus Jankausko arbata (kurią ir pagardinome miško gėrybėmis) bei Ukmergės kultūros rūmų Vidiškių skyriaus darbuotojos. Vaikus nudžiugino Reginos Stasiūnienės gandro kostiumas ir Janės Giedraitienės mįslės apie gamtą.

O visą šią popietę užbaigėme linkėjimais žemei: spalvinome kartoninius paukščių trafaretus, ant jų užrašėme linkėjimus žemei ir papuošėme parko medelius.

Gamta – visų mūsų namai, todėl svarbu ugdyti meilę ir rūpestį ja.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas