Metus klubo nariai baigė šventine vakariene.

Žmonės

Veteranai pedagogai susibūrė prasmingai veiklai

Nijolė Ona KASELIENĖ

Pedagogų-veteranų klubas „Dar ne ruduo“ surengė ataskaitinį-rinkiminį susirinkimą. Jame atsiskaitė klubo pirmininkė Danutė Gelūnienė. Kadangi valdyba baigė ketverių metų kadenciją, nauju valdybos pirmininku išrinktas Rimantas Grotuzas. Jis yra vienas iš 2004 metais įsteigto klubo įkūrėjų. Į valdybą išrinktos Levanora Danylienė, Irena Pinkevičienė, Zita Stulgaitienė ir Marija Šapauskienė. Pakoregavus klubo įstatus, nuo šiol pirmininką ir valdybą rinksime dvejiems metams.

Nors klubo vadovė ataskaitą pateikė už 2017 metus, tačiau norisi apžvelgti visą ketverių metų laikotarpį, kai iš esmės pasikeitė klubo veiklos kryptys. Buvo palaikomas ryšys su rajono mokyklomis, atsižvelgiama į aktualijas švietime, rašomi projektai, bendradarbiaujama su kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis bei klubais ne tik rajone, ieškoma kontaktų su meno kolektyvais, kituose miestuose įsikūrusiais kraštiečiais ir sėkmingai bendradarbiaujama. Išaugo klubo narių skaičius, suburtas dainų mėgėjų ansamblis „Dar ne ruduo“. Jo įkūrėja ir globėja Olga Kočubėj susitarė su muzikos vadove Audrone Baroniene, pakvietė dainininkų ir dabar linksmina klausytojus.

Klubas vykdė kelis įdomius projektus. D. Gelūnienės iniciatyva rajono mokyklose buvo surasti 83 pedagogai, kurie sugrįžo dirbti į mokyklas, kurias patys yra baigę. Daugiausia jų yra Želvos, Siesikų, Taujėnų, Antano Smetonos gimnazijose, Dukstynos pagrindinėje mokykloje. Projektas, pavadintas „Palikti po pamokų“, sulaukė dalinio savivaldybės finansavimo, baigiamasis renginys vyko Kultūros centre, kur prisistatė beveik visų mokyklų pedagogai. Klubui koncertavo Taujėnų bei Siesikų gimnazijų ir „Šilo“ pagrindinės mokyklos 3–4 klasių mokiniai, paruošti savo mokytojų.

Kartu su Trečiojo amžiaus universitetu, kuriam vadovauja Liucija Dzigienė, Antano Smetonos gimnazijos salėje klausėmės koncerto, kurį surengė Kauno tokio paties universiteto klausytojai, vadovaujami kraštietės Aleksandros Danutės Žiedelienės.

Užmezgėme ryšius su Vilniaus Naujamiesčio skyriaus bočiais, kurių vadovė Danutė Uždavinienė kilusi iš Atikonių kaimo. Vilniečiai pas mus lankėsi su šokių grupe, mes pas juos vykome kartu su klubo „Viltis“ ansambliu „Lyra“.

Mielo bičiulio Alfo Pakėno globojami turėjome progą apsilankyti Kaune, Maironio ir Juozo Tumo-Vaižganto muziejuose. Visur patyrėme džiugių, nepakartojamų akimirkų, o mums tai labai svarbu.

Metus baigėme sveikatos stip-rinimo projektu „Mitybos įtaka žmonių gyvenime“. Vykome pas Širvintų rajono ūkininką Liubomirą Bronislavą Vošterį, jo įkurtame „Lino name“ klausėmės paskaitos, ragavome ir įsigijome sėmenų aliejaus, ekologiškų žirnių, belukščių avižų. Po to Pašilėje esančiuose Arvydo Bielicko svečių namuose vaišinomės žuvies ir sūrio patiekalais.

Seimo narys Juozas Varžgalys pakvietė mus į Lietuvos Respublikos Seimą. Jis taip pat pasirūpino, kad būtume nuvežti, priimti.

Visą metų veiklą vainikavo bendra Kalėdinė vakarienė.

Kadencijos metu nuveikta daug darbų, surasta draugų ir bendraminčių. Neatsitiktinai susirinkimo metu sulaukėme padėkų iš rajono Švietimo tarybos pirmininko Sauliaus Grigo, Savivaldybės tarybos nario Vidmanto Krikštaponio, rajono Vartotojų kooperatyvo pirmininkės Angelės Andrikonienės, verslininko A. Bielicko. Svečiai sakė pasimokę iš mūsų, kaip susibūrus draugėn aktyviai veikti, prasmingai pragyventi metus teikiant malonumą sau. Ta proga Genė Rinkevičienė surengė nėrinių parodą.

D. Gelūnienė kadenciją baigė Jano Amoso Komenskio pamokymu: „Nori būti protingas? Negeisk visko, ką matai, netikėk viskuo, ką girdi, nekalbėk visko, ką žinai; nedaryk visko, ką moki, bet tiktai tai, kas reikalinga.“

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Juste Siauciunaite :
    Nusikaltėlių rajoną su amžiaus grupe 14-45 prašvarinkite, tai būtų didelė paslauga Lietuvai ir visam rajonui. Nes dabar tai dar ir koks ruduo toj Ukmergej....
    • Justei :
      Juste, galėjote kaip nors protingiau pakomentuoti, 0 čia, nei į tvorą, į mietą...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas