Asociatyvinė nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Susirinkimas – viduryje darbo dienos

Taujėnų gyventoju Rimvydu prisistatęs vyras prašė laikraštyje paaiškinti, kam yra skirtas seniūnijos ataskaitinis susirinkimas: „Norėjau jame dalyvauti, bet negalėjau, nes jis vyko 11 valandą, vidury darbo dienos. Kas tokiu metu gali susirinkti? Tik pensininkai ir nedirbantys žmonės. Kodėl susirinkimo nesurengus 17-17.30 valandą, kada patogu būtų atvykti ir grįžusiems iš darbų“.

Taujėniškis tikino, kad dirbantiems žmonėms nepalankiu metu ataskaitiniai susirinkimai Taujėnuose vykdavo ir ankstesniais metais.

Taujėnų seniūnijos ataskaitinis susirinkimas vyko kovo 9-ąją. Kaip patikino seniūnė Elvyra Tulušienė, renginio laiką nustatė ne viena seniūnija. Jis buvo derintas ne tik su seniūnijoje esančiomis kultūros įstaigomis, bet ir su visų bendruomenių pirmininkais, seniūnaičiais, gimnazija.

„Priėjome bendros nuomonės susirinkimą kviesti 11 valandą. Kadangi jis vyko prieš pat kovo 11-ąją, nusprendėme pasinaudoti proga ir susirinkusiems taujėniškiams skirti šventinę programą, kurią paruošė gimnazijos bendruomenė“, – sakė seniūnė.

Pasak E. Tulušienės, susirinkimas vyko kultūros namuose, žmonių, kaip įprastai, susirinko pilna salė. Tarp jų buvo ir dirbančių, ir pensininkų.

„Noriu pažymėti, kad ataskaitinis susirinkimas nėra vienintelė galimybė sužinoti apie atliktus ir planuojamus darbus, pareikšti savo nuomonę. Kiekvienas gali sau patogiu laiku atvykti į seniūniją ir jam bus suteikta visa informacija. Savo pastebėjimus, pastabas, klausimus galima išsakyti telefonu, raštu. Galiu patikinti, kad kiekvienas besikreipiantis gyventojas sulaukia atsakymo“, – sakė seniūnė.

Rajono meras Rolandas Janickas paaiškino, kad savivaldybė neįtakoja, kokiu laiku seniūnijose turi vykti ataskaitiniai susirinkimai: „Čia yra palikta laisvė tartis seniūnams, seniūnaičiams, bendruomenėms, kultūros, kitoms įstaigoms. Tie, kurie gyvena ir dirba vietoje, geriausiai žino, koks laikas žmonėms patogiausiais. Svarbiausia, kad vyktų dialogas“.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Dirbantis :
    Na, juk visiems yra nustatytas darbo laikas, todel tokie svarbus susirinkimai ir organizuojami jo metu, nes poilsiui skirtomis valandomis gvildenti tokius svarbus klausimus tikrai sudetinga, be to visi turi seimas, vaikus ir pareigas. Pretenziju visuomet buvo ir bus. Gal kazkam ir vieta nera patogi, del to prasys pasirupinti sales nuoma strategiskai geresneje. Esme tame, jog kiekvienam itikti tikrai neimanoma.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas