Rečionių bendruomenė šventė džiugiai ir šviesiai.

„Didžiausia Lietuvos kryžkelė - istorijos sūkuriuose“, Kultūra

Su daina ir šokiu

Rita ČIŽIŪNIENĖ

Kultūros darbuotoja

Šimtąjį atkurtos valstybės gimtadienį Rečionių bendruomenė šventė džiugiai ir šviesiai – su daina ir šokiu. Kaip priimta, tokia proga pasikvietėme svečių – Molėtų rajono Kuolakasių kaimo bendruomenę bei Veprių moterų linijinių šokių kolektyvą „Danzalita“ (vadovė Jurgita Padolskienė).

Vakarą vedė Valentina Šalavėjienė. Šventinį koncertą pradėjo Rečionių moterų ansamblis „Rečiona“, kuriam vadovauja šių eilučių autorė. Jautriai ir darniai skambėjo moterų atliekamos dainos, skirtos Tėvynei, tėviškei, gimtinei. Kartu dainavo pilna žiūrovų salė. Ne vienas ir ašarą nubraukė.

,,Iškelsim vėliavėlę, laikysim ją aukštai. Temato mus pasaulis, laimingi mes vaikai!“ – nuoširdžiai skambėjo laisvoje Lietuvoje gimusių Karilės, Sofijos, Karinos ir Fausto deklamuojamos eilės.

Po rečioniškių pasirodymo koncerto vairą į savo rankas tvirtai perėmė Kuolakasių kaimo bendruomenės solistas Zenonas. Smagios, nuotaikingos ir populiarios dainos išjudino visus žiūrovus. Visi kartu dainavome, lingavome, mojavome vėliavėlėmis, o drąsesni vyrai netgi pašokdino damas. Karštų aplodismentų sulaukė ir vepriškės šokėjos.

Su žiūrovais atsisveikinome neilgam. Kovo 11-ąją planuojamas šeimų mini maratonas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas