Plaukikai su mokytoja V. Remeikaite.

Sportas

Pergales skyrė valstybės atkūrimo šimtmečiui

,,Ryto“ specialiosios mokyklos ir Sporto centro auklėtiniai vyko į Rygą, kur dalyvavo tarptautinėse Specialiosios olimpiados plaukimo varžybose. Be ukmergiškių plaukimo takeliuose jėgas išbandė plaukikai iš Kauno, dvi komandos iš Estijos bei dešimt komandų iš Latvijos. Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui Ukmergės atstovai padovanojo tris aukso ir du sidabro medalius.

Geriausiai varžybose sekėsi 2014 metų Specialiosios olimpiados Europos čempionei, ukmergiškei Auksei Briaunytei. Latvijoje ji du kartus stovėjo ant aukščiausio apdovanojimų laiptelio. 50 m laisvu stiliumi Auksė nuplaukė per 40,93 sek. ir pasipuošė aukso medaliu, o 50 m nugara nuotolį įveikė per 48,90 sek. ir taip pat buvo neaplenkiama.

Čempionu tapo ukmergiškis Dovydas Sakalauskas, kuris plaukdamas 25 m nugara distanciją įveikė per 27,85 sek. ir tapo varžybų nugalėtoju. Sidabro medaliais apdovanoti ir Karolis Kilys, plaukęs 25 m nugara, bei Dimitrijus Volkovas, plaukęs 50 m laisvu stiliumi. Penktą vietą varžybose iškovojo Valentas Lukjanovas, plaukęs 50 m laisvu stiliumi. 25 m laisvu stiliumi rungtyje penktas atplaukė ir Karolis, o Dovydas ir Dimitrijus užėmė ketvirtas vietas plaukdami 25 m laisvu stiliumi.

Plaukikų sporto mokytoja Vitalija Remeikaitė.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas