Minėjimo dalyvius sveikino rajono meras Rolandas Janickas.

Aktualijos, Naujausi

Paminėta šalies Laisvė

Arvydas PĖŠINA

Prieš šimtą metų iškovota Lietuvos laisvė 1940-aisiais iš šalies buvo atimta – Lietuvą okupavo Sovietų Sąjunga. Nepriklausomybė buvo atkurta 1990 metų kovo 11-ąją. Prisiminti šią datą ukmergiškiai pakviesti prie Lituania Restituta paminklo.

Minėjimą pradėjo Kultūros centro folkloro ansamblio „Pyniava“ (vad. Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė) sutartinių giedotojų grupė. Tuo metu liaudiškų šokių kolektyvo „Vilkmergė“ (vad. Regina Zabielienė) merginos, atlikusios kompoziciją, sustojo sudarydamos gyvą koridorių link paminklo.

Renginio vedėjams Ievai Uselytei ir Medardui Meškuočiui perskaičius 1990 metais kovo 11-ąją priimtą Aktą, susirinkusiems sugiedojus Lietuvos himną, ukmergiškiai buvo pakviesti prie paminklo padėti gėlių. Sveikindamas minėjimo dalyvius rajono meras Rolandas Janickas ragino kiekvieną uždegti trispalvę savo širdyse.

Švenčiant Kovo 11-ąją mieste organizuojamas ir tarptautinis perkusijos festivalis, kurio dalyviai kartu su ukmergiškiais Nepriklausomybės atkūrimą pamini būgnų ir perkusijų gaudesiu. Pirmoji pasirodė ritmo grupė „Aukštyn“. Ritmo grupę pakeitė perkusininkų ansamblis „Perpetuum Ritmico“ iš Latvijos. Šį kartą jaunieji muzikantai perkusijos garsus atkūrė grodami kibirais.

Renginio pabaigoje Turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė susirinkusius subūrė dalyvauti šio centro bei viešųjų įstaigų „Lyderių karta“ ir „Apskritasis stalas“ jau ketvirtą kartą organizuojamoje akcijoje „Mes mylim Lietuvą“ – iškėlus spalvotus lapus sukurti širdies formos trispalvę.

Šventės metu ukmergiškiai buvo pakviesti į Vilniaus Universiteto studentų korporacijos orientacinį žaidimą „Paskui Nepriklausomybę“. Jo dalyviams reikėjo kuo greičiau surasti tam tikrus objektus, susijusius su šalies Nepriklausomybe.

Dalyvaujantys iškilmėse turėjo galimybę aplankyti architektūrinius pastatus ir paklausyti pasakojimo apie miesto architektūrą, pasiklausyti dainuojančių balandžių (nuskenavus ant skulptūrų esantį QR kodą, nuskambėdavo populiari patriotinė daina).

AUTORIAUS nuotr.

[images cols=“three“ lightbox=“true“]
[image link=“20075″ image=“20075″]
[image link=“20077″ image=“20077″]
[image link=“20073″ image=“20073″]
[/images]

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas