Vida ir Darius ragina balsuoti už jų poros istoriją.

Naujausi, Žmonės

Padėkime ukmergiškiams įgyvendinti jų svajonę

Lietuvoje jau trečią kartą drauge su „Eurovizijos“ dainų konkursu vyksta ir Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) pristatoma akcija „Draugystė veža“. Tai – viešosios įstaigos „Baltijos ugdymo centras“ kartu su Neįgaliųjų reikalų departamentu vykdoma socialinė iniciatyva, kurios pagrindinis tikslas mažinti atskirtį tarp žmonių su negalia ir jos neturinčiųjų. Šiemet projekte dalyvauja 21 draugų pora. Tarp jų yra ir du ukmergiškiai – Darius ir Vida Svetlikauskai. Penkios žiūrovams labiausiai patikusių draugystės istorijų poros keliaus į didžiąją „Euroviziją“ Portugalijoje.

Projekto metu nuo sausio vidurio laidoje „Labas rytas, Lietuva“ tris kartus per savaitę pristatomos draugų poros, iš kurių vienas turi negalią. Siužetai apie dalyvius buvo filmuojami septyniose kelionėse po Lietuvą. Už labiausiai patikusią draugystės istoriją žiūrovai nuo kovo 2 iki 10 dienos gali balsuoti portale www.lrt.lt . Nugalėtojai bus paskelbti per finalinį „Eurovizijos“ koncertą kovo 11 dieną. Todėl padėkime ukmergiškiams įgyvendinti jų svajonę.

Darius ir Vida Svetlikauskai – ne tik geriausi draugai, bet ir sutuoktiniai, kurių draugystė tęsiasi jau 18 metų. Prieš pusantrų metų dėl inkstų nepakankamumo sušlubavus Dariaus sveikatai, Vida nedvejodama tapo donore ir padovanojo vyrui savo inkstą.

Apie šią šeimą „Gimtosios žemės“ laikraštyje pasakojome 2016 metų pabaigoje.

Akcijos rengėjai, pristatydami ukmergiškius pažymi: „Nuo pat pradžių Vida žinojo, kad Darius serga sunkios formos cukriniu diabetu, bet tai nesutrukdė jiems tapti pora. Socialinėje akcijoje „Draugystė veža“ dalyvaujantys ukmergiškiai svajoja apie keliones, apie galimybes pamatyti kiek įmanoma daugiau pasaulio. Kartu jie dalinasi ir buitimi, ir laisvalaikiu: žiema prabėga su knyga rankoje, pasivaikščiojimais miške. Vasarą pora stengiasi keliauti po Lietuvą. Taip pat jie dalyvauja asociacijos „Gyvastis“ veikloje. 2016-aisiais jų draugystės istorijoje buvo atverstas naujas lapas – Dariui buvo persodintas žmonos Vidos inkstas.“

„Tai buvo apgalvotas sprendimas. Begalinis noras padėti savo mylimam žmogui. Tai buvo kelias, padedantis išbristi iš problemos“, – filmuotame siužete kalbėjo Vida. Darius pridūrė, jog labai svarbu, kad žmonės suprastų, kiek daug gero gali padaryti organų donorystė: „Kažkodėl daugelis baiminasi donorystės, bet mes norime išsklaidyti abejones, nes šalia manęs sėdi gyvas žmogus, atidavęs dalį savęs, ir gyvename taip, kaip gyvenome…“

Vida ir Darius kelione į didžiąją „Euroviziją“ labai džiaugtųsi, nes, jų teigimu, gyvenimas, kuris buvo šiek tiek stabtelėjęs, vėl įgautų naujų spalvų.

Praėjusiais metais akcijoje „Draugystė veža“ taip pat dalyvavo ukmergiškiai – 18-metis Izidorius Vasiliauskas ir 25-erių Laurynas Grainys. Jie pateko į daugiausia balsų surinkusių porų penketuką, todėl turėjo galimybę vykti į Kijevą ir stebėti „Eurovizijos“ konkurso pusfinalį.

VšĮ „Baltijos ugdymo centras“ nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas