Bendra pabaiskiečių nuotrauka su „Miško broliais“.

„Didžiausia Lietuvos kryžkelė - istorijos sūkuriuose“, Jaunimas

Lankėsi ir klube „Miško broliai“

Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo dienai Pabaisko pagrindinės mokyklos mokiniai kartu su dailės mokytoja Kristina Vašatkevičiene trispalviais akcentais papuošė mokyklą. Renginių ciklą Lietuvai pradėjo viktorina „Atkurtai Nepriklausomybei 100“, kurią organizavo istorijos mokytoja Birutė Kuorienė. Dalyvavusios komandos „Lie“, „Tu“ ir „Va“ atliko įvairias užduotis: turėjo atpažinti įžymias istorines asmenybes, pagal videosiužetus atspėti šimtmečio įvykius, atsakyti į klausimus.

Mokiniai noriai dalyvavo dailės darbų parodoje „Piešiu Lietuvai“ ir rašė laišką, kuriame išsakė gražiausius žodžius ir linkėjimus Lietuvai.

Spaudžiant lengvam šaltukui mokyklos bendruomenė apsilankė Ukmergės karinės istorijos mylėtojų klube „Miško broliai“. Čia klubo nariai supažindino su savo veikla, leido apžiūrėti ginklus, kokius naudojo partizanai, autentiškas uniformas, papasakojo apie dramatiškiausią ir tragiškiausią Lietuvos istorijos laikmetį – partizanų kovas prieš okupantus. Bunkeryje visi stebėjo filmą apie partizaninį judėjimą Lietuvoje, išklausė mokyklos direktorės Janinos Jastčembskienės sveikinimo žodžius Tėvynei ir lietuviui, palinkėjimus mylėti Lietuvą kaip savo namus. Mokytojos Angelės Gilienės įkvėpti, pritariant akordeonui pabaiskiečiai traukė šimt-mečio dainas, vaišinosi kareiviška koše ir arbata. Akimirkai visi stabtelėjo bendrai nuotraukai su „Miško broliais“.

Be to, Pabaisko pagrindinė mokykla atsiliepė į šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimą ir dalyvavo akcijoje ,,Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas