Asociatyvinė nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Išsiskyrė nuomonės dėl gyvūnų globos

Nuotekų kaime, daugiabutyje gyvenantis Petras kalbėjo apie išsiskyrusias šio daugiabučio gyventojų nuomones dėl gyvūnų globos: „Jau ne vienerius metus gyvenu šiame name. Jo teritorijoje pasodinau medelių, taip pat sudariau sąlygas, kad šią vietą pamėgtų netoli esančiame miške gyvenančios voveraitės. Kadangi nuolat papildavau riešutų, kitų jų mėgstamų skanumynų, pūstauodegės pradėjo dažnai lankytis. Buvo gera grožėtis, kai jos vikriai šokčiojo nuo šakelės ant šakelės, triauškė riešutus… Deja, dabar čia jų beveik nepamatysi. Mat priklydus katėms, kai kurie gyventojai pradėjo jas maitinti, dėl to voveraitės pradingo. Esu prieš tokį kaimynų elgesį – benamės katės kniaukia, lando po ūkinius pastatus…“
Lyduokių seniūnijos, kurios teritorijoje yra minėtas kaimas, seniūnas Vytautas Toliūnas nesiėmė kategoriškai vertinti susiklosčiusios padėties. Anot seniūno, galima dvejopai vertinti gyventojų požiūrį: gerai, kai puoselėjamas grožis, gamta, tačiau humaniška ir maitinti benamius gyvūnus. „Kita vertus, gal ne tik dėl kačių išnyko miško žvėreliai. Ne paslaptis, kad į kaimo daugiabučius iš miesto kraustosi nevengiantys stiklelio žmonės, kurių gyvenimo būdas ne itin tylus. Gali būti, kad voveraites atbaidė ir nuolatinis triukšmas, bėgiojantys šuneliai, pravažiuojančios mašinos“, – svarstė V. Toliūnas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • regina :
    gerai kad zmones pamaitina benamius gyvunus ,idomu kaip sektusi ponui būti alkanam ,kuris reiskia nepasitenkinima,as pritariu seniuno mintims.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas