A. Mickūnaitė varžybose Vilniuje.

Sportas

Iškovojo teisę atstovauti Lietuvai

Virginija SAVICKIENĖ

Vasario 16–21 dienomis Vilniuje vyko Lietuvos jaunučių ir jaunių klasikinių šachmatų čempionatas. Penkiose amžiaus grupėse varžėsi 237 šachmatininkai.

Mergaičių grupėje iki 10 metų antrą vietą laimėjo ukmergiškė Agnė Mickūnaitė ir iškovojo teisę mūsų šaliai atstovauti pasaulio arba Europos čempionate.

Šešias dienas Agnė važinėjo į Vilnių, kad sužaistų vieną partiją per dieną. Prie šachmatų lentos vaikai kovėsi iki trijų keturių valandų.

Agnė pirmą kartą laimėjo sidabro medalį klasikinių šachmatų čempionate būdama septynerių. Tuomet vyko į Čekiją atstovauti Lietuvai Europos čempionate. O šachmatais ji pradėjo žaisti sulaukusi penkerių, dar lankydama vaikų lopšelį-darželį. Visi ją apibūdina kaip judrią mergaitę, tačiau žaisdama šachmatais ji susikaupia ir pasineria į kovas lentoje.

Mama pasakojo, kad per pačias pirmąsias varžybas 2013 metais Agnei atsibodo dešimt minučių sėdėti prie lentos ir ji kelis kartus nepastebimai nušliuožė nuo kėdės ir ropodama norėjo pabėgti.

O šiame čempionate, prabėgus beveik penkeriems metams nuo pirmų varžybų, su pirmos vietos laimėtoja Agnė žaidė ilgiau nei tris valandas! Žaidžiant šeštąją partiją, po dviejų valandų žaidimo varžovė jai pasiūlė lygiąsias, tačiau ukmergiškė nesutiko. Paklausus, kodėl, paaiškino: ,,Dar norėjau pažaisti!“ Ir tą partiją ji laimėjo. Tai rodo, kad ši dar labai maža mergaitė turi tvirtą charakterį, užsispyrimą ir tikslą. Sėkmės Agnei siekiant savo tikslų ir pergalių garsinant Ukmergę!

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas