Vepriškiai Niūronyse, rašytojo J. Biliūno tėviškėje.

„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

Iš naujo atrasti Anykščiai

MOKYKLŲ NAUJIENOS INTERNETE

Vykdydami Sveikatingumo programos projektą „Sveikatingumo savaitė“ Veprių pagrindinės mokyklos mokiniai vyko į Anykščių kraštą. Anykščiuose lankėmės ne kartą, tačiau dabar nutarėme aplankyti dar nematytas vietas.

 Pirmoji sustojimo vieta – Kavarskas. Mokytojos papasakojo legendų ir tikrų istorijų apie šį miestelį, visi apžiūrėjome stebuk-lingąjį šaltinį, o kas norėjo – ir nusiprausė jo vandeniu, prisisėmė parsivežti namo. Kitas mūsų kelionės tikslas – AB „Anykščių kvarcas“, kur gaminamas ir parduodamas aukštos kokybės kvarcinis smėlis, tinkamas naudoti stiklo porceliano, stiklo pluošto gamybai, geriamojo ir buitinio vandens filtrams, statybinių mišinių, glaistų, užpildų gamybai. Įmonė eksploatuoja vienintelį Lietuvoje kvarcinio smėlio karjerą, esantį netoli Anykščių miesto. Apie tai mums maloniai papasakojo administracijos atstovė ekskursijos po įmonės teritoriją metu.

Mokiniams didžiausią įspūdį paliko Anykščių menų inkubatorius, galimybė pabūti virtualioje realybėje. O visai šalia menų inkubatoriaus – ir Anykščių regioninio parko lankytojų centras. Čia gavome daug informacijos apie regioninio parko gamtos ir kultūros paveldo vertybes, lankytinas vietas, pažintinio turizmo ir poilsiavimo galimybes, mokiniai galėjo įsigyti įvairių suvenyrų.

Kiti pažintinės ekskursijos metu aplankyti objektai – ant Šeimyniškėlių piliakalnio pradėta atstatyti Mindaugo laikus menanti medinė Vorutos pilis, XIX a. architektūros paminklas, neoklasicizmo epochos perlas – Burbiškio dvaras, nustebinęs didinga išore ir vidaus interjeru, Jono Biliūno tėviškė Niūronyse. O kaip galima nenuvažiuoti dar kartą prie Puntuko akmens, nepereiti Lajų taku? Anykščių krašte tikrai yra ką pamatyti, patirti net ir daug kartų ten buvusiems.

Lietuvių kalbos mokytoja

Birutė KARIETIENĖ

 www.vepriuvid.lt

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Juste Siauciunaite :
    pasidomekit, kiek savizudziu tuose Anyksciuose - daug daugiau net negu Ukmergej, per tuos pacius stikliuko megejus... Patarciau duona kepti savuose namuose, maziau nusikalteliu isaugs.
  • Anonimas :
    reikejo ir likt tose anyksciuose...nes vepriai pamazu virsta tuberkuliozes zidiniu...reiktu idealiai dezinfekuoti desimtys namu kur renkasi padidintos rizikos taureles megejai. ypac viena kuriame gyvena jau daugiau kaip desimt metu masinu kontrabanda i Ukraina uzssiimantis pilietis M.R.kuris jau itraukes i si versla daugeli sunkiai besivercianciu zmoniu ir jaunimo.nesenai jo namuose rastas mires Vepriu miestelio gyventojas K. Z. kodel i tai ziurima pro pirstus...kada teisingumas griz i Veprius????

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas