Gyvenamojo namo išorinė siena galėjo užsidegti nuo į konteinerį išpiltų pelenų.

Kriminalai

Iš kamino išlėkusi kibirkštis uždegė gyvatvorę

Praėjusią savaitę Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai į nelaimės vietą skubėjo penkis kartus.
Kovo 12-ąją, apie 11.20 valandą, Gvazdikų gatvėje užsidegė tujų gyvatvorė ir pušų medeliai. Tikėtina, kad gaisrą sukėlė iš kamino išlėkusi kibirkštis.
Kovo 14-osios ankstų rytą gautas pranešimas, kad Armonos upelyje, ties Deltuvos seniūnijos Laibiškių kaimu skęsta automobilis „Suzuki Jimny“. Pagalbos šaukėsi juo važiavę du žmonės. Gelbėtojams atvykus į nurodytą vietą, automobilis buvo paskendęs ištvinusioje upėje, apie 4 m nuo kranto. Ant džipo stogo stovėjo du žmonės. Vairuotojas ir keleivis iš automobilio išsiropštė patys, bet negalėjo pasiekti kranto. Valtimi vyriškiai parplukdyti į krantą ir perduoti greitosios medicinos pagalbos ekipažui. Po to iš vandens ištraukta transporto priemonė.
Tą pačią dieną Žemaitkiemio seniūnijos Kunigėlių viensėdyje, kieme, apdegė ardomas automobilis BMW.
Kovo 17-osios rytą, apie 7.40 valandą, ugniagesiai skubėjo į Vėjų gatvę. Čia degė medinio vieno aukšto gyvenamojo namo išorinė siena. Įtariama, kad ugnis įsiplieskė nuo pradėjusio smilkti plastikinio konteinerio, kuris stovėjo prie namo sienos. Šis galėjo užsidegti nuo į jį išpiltų karštų pelenų. Laimei, gaisras buvo laiku pastebėtas ir ugnis nespėjo pasiekti stogo.
Kovo 18-ąją Pabaisko miestelyje, atviroje teritorijoje, 20 arų plote išdegė sausa žolė. Tai pirmas šį pavasarį žolės deginimo atvejis. Antras užregistruotas pirmadienį Ukmergės mieste.
„G. ž.“ inform.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas