Galerijos ikūrėjus sveikino Turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė ir vadybininkė Erika Buikauskienė. AUTORIAUS nuotr.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

„Vilkamirgės“ galerijai – vieneri

Arvydas PĖŠINA

Prieš metus Veprių krašte, Samantonyse, gyvenančių Arūno Kulikausko ir Oksanos Judakovos įkurta VšĮ „Trys kaimai“ pasirašė jungtinės veiklos sutartį su Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centru ir jame įkūrė „Vilkamirgės“ galeriją. Vėliau jos filialai ėmė veikti Siesikų pilyje ir Šiaulių rajone, Kurtuvėnuose.

Per pirmuosius galerijos darbo metus surengtos devynios parodos. Jose buvo eksponuojamos fotografijos, piešiniai, grafika. Galerijos lankytojams pristatyti Nacionalinės premijos laureato, grafiko Petro Repšio piešiniai, Niujorke gyvenančio menininko Jono Meko bei Ukmergės meno mokyklos absolventų darbai.

Kalbėdamas apie ateitį A. Kulikauskas pasidžiaugė, kad O. Judakovos pateiktas Lietuvos kultūros tarybai projektas dėl galerijos finansavimo dailės srityje, surinko daugiausia balų. Skirtų lėšų turėtų užtekti šiais metais vyksiančių parodų organizavimui.

Minėdami „Vilkamirgės“ galerijos vienerių metų gimtadienį jos įkūrėjai pokalbiui prie kavos puodelio pakvietė savo bičiulius, partnerius, pasidalino ateities planais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas