Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Kultūra

Užgavėnės ir 25-oji kapelų šventė „Grok, armonika“ Ukmergėje

Vilma SABALIAUSKIENĖ

Vasario pradžioje, artėjant Užgavėnėms, Ukmergę vėl pradžiugins liaudiškos muzikos šventė „Grok, armonika“. Jau 25 kartą į Kultūros centrą susirinks visi Ukmergės krašto muzikantai, kapelijos ir ne tik. Šiais metais šventė vyks dvi dienas ir galėsime pasidžiaugti beveik visų Lietuvos regionų kolektyvais.

Gros kaimynai, aukštaičiai – Kėdainių kultūros centro kapela „Vilainiai“, vadovas Antanas Mikalauskas bei Anykščių kultūros centro kapela „Grieža“, vadovas Kęstutis Grigalevičius. Dzūkai iš Kaišiadorių, šauni kapela „Geri vakarai“, vadovas Vilmantas Kratavičius. Iš Žemaitijos sostinės atvyks Telšių rajono, Nevarėnų kultūros centro kapela „Trukt už vadžių“, vadovas Vidmantas Sabaliauskas. O iš pačios Zanavykijos širdies pradžiugins Šakių rajono, Zyplių dvaro kapela ir vadovas Remigijus Poderis. Svečių kapelos ukmergiškius linksmins vasario 11 d.

Vasario 10 d. kviečiame visus pasiilgusius Ukmergės krašto muzikantų. Pamatysite pačius šauniausius, kaip gimines artimus: Antakalnio kaimo kapelą „Provincija“, vadovas, poetas ir kompozitorius Alvydas Padriezas, Želvos kaimo muzikantus, vadovaujamus Vaclovo Butkaus, Lyduokių kapelą „Kanolas“ su vadove, smuikininke Vikte Varniene priešakyje, kiekvienais metais vis jaunatviškesnius, nepraleidusius nė vienos „Grok, armonika“ šventės Veprių instrumentinę grupę ir vadovą Edvardą Ratautą, Vidiškių kaimo kapelą „Volungė“ bei nenuilstančią vadovę Stasytę Navickienę, Taujėnų jaunimo kapelą „Ratatita“, vadovė Nijolė Janulienė, Deltuvos kapelą „Magaryčios“, vadovas Kazimieras Piestinis, ir, žinoma, visų numylėtą Siesikų „Vieversą“, vadovas Mindaugas Grainys. Be kapelijų gros ir pavieniai muzikantai – Albinas Tamošiūnas, Romas Kavoliūnas bei Tadas Džiautas iš Valų, Šventupės muzikantas Kazimieras Šermukšnis ir Ilmar Vananurm iš Estijos, kuris ukmergiškiams rengia siurprizą.

Šventę ves Stefutė (Violeta Mičiulienė) bei nenuilstantis Dėdienytės (Rasa Graužinienė) ir Agotytės (šių eilučių autorė) duetas. Šiais metais mes švenčiame kūrybinės veiklos 20-metį.

Šeštadienį, po „Grok, armonika“ koncerto, degs Užugavų laužas, kausis Kanapinis ir Lašininis, blaškysis visokie „baibokai“. Vaišinsimės gardžia ir kvapnia žolelių arbata. Ateikit, nepasididžiuokit, du kiškius nušausit – smagiai pasibūsit ir Užugavas atšvęsit.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas