Gaminamą produkciją pristatė ir UAB „Ukmergės duona“ atstovai.

Aktualijos, Naujausi

Ukmergės kraštas pristatytas tarptautinėje parodoje „Adventur 2018“

Daiva ZIMBLIENĖ

Savivaldybės atstovė spaudai

Ukmergės rajono atstovai sausio 26–28 dienomis dalyvavo Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vykusioje tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur 2018“, kurios šūkis – „Keliauk kitaip“.

Jau šeštąjį kartą surengtame didžiausiame Baltijos šalyse specializuotame turizmo renginyje sulaukta daugiau nei 350 dalyvių iš 30 pasaulio šalių, kurių ekspozicijos užėmė daugiau nei 15 tūkstančių kvadratinių metrų plotą.

Prie Ukmergės krašto stendo stabtelėjusius parodos lankytojus rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus, Turizmo ir verslo informacijos centro bei Kraštotyros muziejaus darbuotojos kvietė atvykti į Ukmergę ir pirmiausia aplankyti prezidento Antano Smetonos dvarą. Visiems susidomėjusiems taip pat buvo dovanojamas specialus leidinys „Ukmergės turizmo gidas“, pristatomi turistiniai maršrutai „Dvarų žiedas“, „Veprių stebuklų pėdsakais“ ir kt., pasakojama apie visas pas mus vykstančias edukacijas ir pramogas, teikiamas nak-vynės, maitinimo paslaugas.

Ukmergės krašto stendo lankytojai dalyvavo loterijoje, kuriai prizus įsteigė „Roko virtuvė“, viešbutis „Big Stone“ ir Kraštotyros muziejus. Vakarienę Taujėnų dvare pas jauniausią Lietuvos šefą laimėjo Dovilė Janulienė iš Ukmergės, nakvynę ir vakarienę viešbutyje-restorane „Big Stone“ – Greta Bozytė iš Alytaus, ekskursiją po Užugirio dvarą ir mokyklą-muziejų bei vakarienę senųjų amatų centre 4 asmenims – Margarita Dubrovnik iš Vilniaus, o ekskursiją po Užugirio dvarą bei mokyklą-muziejų su 50 procentų nuolaida grupei iki 10 asmenų – Eidivalda Meškienė iš Vilniaus ir Aivaras Čėpla iš Kauno.

Savo veiklą parodoje pristatė ir Ukmergės jūrų skautai, o gaminamą produkciją – UAB „Ukmergės duona“ bei ūkininkas Kęstutis Zinkevičius.

Parodos atidarymo dieną čia apsilankė ir savivaldybės meras Rolandas Janickas. Jis ne tik apžiūrėjo parodos ekspozicijas, bet ir kartu su kitų šalies savivaldybių merais dalyvavo Turizmo Sėkmingiausiųjų 2017 apdovanojimų renginyje.

Už turizmo asociacijų bei turizmo specialistų išrinktus nominantus balsus internete atidavė apie 10 tūkst. gyventojų. Turizmo oskarus – vėtrunges – įteikė LR ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Sėkmingiausiu metų turizmo produktu paskelbti „TrenkTuro“ žygiai pėsčiomis, o Metų turizmo ambasadoriumi – Pasaulio lietuvių bendruomenė, Sėkmingiausio 2017 metų kelionių organizatoriaus apdovanojimą atsiėmė UAB „TravelDeals LT“ (MAKALIUS), o Sėkmingiausiu 2017 metų sveikatos turizmo paslaugų teikėju paskelbtas sveikatingumo ir poilsio kompleksas „Vytautas mineral SPA“ Birštone. Sėkmingiausias 2017 metų žiniasklaidos projektas, skatinantis turizmą, – LRT RADIJO projektas „Aplink Lietuvą 2017“ su Rūta Kupetyte ir Edvardu Kubiliumi, Sėkmingiausia 2017 metų turizmo iniciatyva išrinkta Lietuvos kaimo turizmo asociacijos akcija „Atviros dienos kaime“, o Sėkmingiausiu 2017 metų apgyvendinimo paslaugų teikėju – viešbutis „Kempinski Hotel Cathedral Square“. Nominacijoje Sėkmingiausias 2017 metų kaimo turizmo paslaugų teikėjas daugiausia balsų surinko žemaitišką paveldą puoselėjanti kaimo turizmo sodyba „Pas Tėvukus“. Sėkmingiausio 2017 metų turizmo informacijos centro titulą pelnė Kaunas IN, o Klaipėdai atiteko vėtrungė kaip Sėkmingiausiai 2017 metų turizmo traukos vietovei.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas