Genovaitės KAZIELIENĖS nuotrauka.

Aktualijos

Ukmergėje naktys – vienos šalčiausių šalyje

Pasak sinoptikų, dvi pastarosios, vasario 22-osios ir 23-iosios, naktys buvo šalčiausios šią žiemą. Ketvirtadienį Ukmergėje termometro stulpelis nukrito žemiau 22 laipsnių, o penktadienio naktį spigino 24,3 laipsnio šaltis. Tai buvo vienos žemiausių šalyje temperatūros.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė Ukmergės meteorologijos stoties viršininkas Rimantas Benkauskas, vasario 22-osios ryte, prieš tekant saulei, tarp 6 ir 7 valandos, Ukmergėje termometrai rodė 22,8 laipsnio. Vasario 23-iosios naktį žemiausia temperatūra – 24,3 laipsnio, užfiksuota 3 valandą.

Pasak meteorologo, vasarį šaltį į mūsų kraštą dažniausiai atneša skandinaviški arba Sibiro anticik-lonai. Orai tuomet būna giedresni, ramūs ir itin šalti. Tokiais atvejais naktimis temperatūra krinta iki 25–30, retkarčiais ir iki 31–35 laipsnių šalčio.

„Ukmergėje žemiausia žiemos temperatūra buvo užfiksuota 1956 metų vasarį, kuomet termometrai rodė 38,3 laipsnio. Lietuvos šalčio rekordas – 42,9 laipsnio – taip pat buvo pasiektas tų pačių metų vasarį. Pernai žemiausia žiemos temperatūra Ukmergėje siekė 24,6 laipsnio, 2016-iais – 28,2 laipsnio“, – sakė Ukmergės meteorologijos stoties viršininkas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas