Renginio dalyviai įsiamžino bendroje nuotraukoje.

Jaunimas

Ugniagesiai apdovanojo geriausius konkurso dalyvius

Elena LIUTKUTĖ

 

Praėjusią savaitę Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba apdovanojo rajoninio vaikų ir moksleivių piešinių bei vaizdo klipų priešgaisrine ir civilinės saugos tema konkurso „Būkime visada saugūs“ atrinktų darbų autorius.

Vaikų ir moksleivių piešinių priešgaisrine ir civilinės saugos tema konkursas – vienas masiškiausių rajone ir seniausiai organizuojamų. 2015 metų pabaigoje jo rengėjai nusprendė konkursą atnaujinti ir paragino moksleivius ne tik piešti, bet ir kurti vaizdo klipus.

Kaip ir ankstesniais metais, abu rajoniniai vaikų ir moksleivių konkursai gaisrinės ir civilinės saugos tema – piešinių bei vaizdo klipų konkursas „Būkime visada saugūs“, – paskelbti rajono savivaldybės merui pasirašius potvarkį ir sudarius organizavimo ir vertinimo komisiją. Rajono švietimo įstaigos atrinktus piešinius pristatyti į rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyrių buvo įpareigotos iki gruodžio 1 d. Vaizdo klipus pateikti reikėjo iki gruodžio 31 d.

Atrinktus piešinius ir vaizdo klipus vertino Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Dainiaus Vyšniausko vadovaujama komisija. Jos nariai – Dukstynos pagrindinės mokyklos mokytoja metodininkė Zita Dikienė, rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Krikštaponienė, Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Audrius Kuprionis, rajono savivaldybės administracijos vyresnysis specialistas civilinei saugai ir mobilizacijai Valdas Rabazauskas, Meno mokyklos Dailės skyriaus mokytojas metodininkas Dainius Tijūnėlis, Kultūros centro kino būrelio vadovas Kęstutis Zabiela.

Iš viso buvo pateikti 195 piešiniai. Jauniausi konkurso dalyviai – ikimokyklinukai – pristatė 54 darbelius, 7–10 metų vaikai nupiešė 105 kūrinėlius, 11–14 metų moksleiviai pateikė 29 piešinius, 15 metų ir vyresni dalyviai – 7.

Vertinimo komisija nusprendė apdovanoti geriausių piešinių autorius, suskirsčius pagal amžiaus grupes. Tarp pirmos grupės dalyvių geriausiais pripažinti Viltės Mekinkovaitės ir Emilio Michael (vaikų lopšelis-darželis „Eglutė“, auklėtojos Nijolė Valienė ir Jūratė Burokienė), Aurėjos Jakimavičiūtės (vaikų lopšelis-darželis „Saulutė“, auklėtoja Alvyda Bukauskienė), Aurelijos Liaskauskaitės ir Simo Lauciaus (darželis-mokykla „Varpelis“, auklėtojos Violeta Lukoševičienė, Gražina Skapienė ir Regina Kižlaitė), Samantos Kuzmickaitės (vaikų lopšelis-darželis „Buratinas“, auklėtoja Vilma Saveikienė), Marijos Čiuladaitės (vaikų lopšelis-darželis „Žiogelis“, auklėtoja Alma Mickuvienė) ir Kornelijos Rovda (vaikų lopšelis-darželis „Šilelis“, auklėtoja Jūratė Gotovtienė) kūrinėliai.

Antroje grupėje apdovanojimus pelnė Aistė Pociūnaitė ir Ūla Aleksandravičiūtė (Dukstynos pagrindinė mokykla, mokytojos Daiva Glasinskienė ir Rita Gelūnienė), Elija Kulakauskaitė (Veprių pagrindinė mokykla, mokytoja Nijolė Buzienė), Martynas Makštys (Užupio pagrindinė mokykla, mokytoja Rasa Piešinaitė) ir Kostas Narbutas („Šilo“ pagrindinė mokykla, mokytoja Neringa Lemešonienė).

Tarp trečios grupės dalyvių įvertintas Loretos Kropaitės (Pašilės progimnazija, mokytoja Kristina Vašatkevičienė) piešinys, tarp vyriausiųjų – Mindaugo Lapinsko („Ryto“ specialioji mokykla, mokytoja Nijolė Cilevičienė) darbas.

Taip pat komisija nutarė apdovanoti vaizdo klipo autorę Neringą Mecelytę.

Ukmergės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje surengtoje šventėje konkurso laimėtojus sveikino vertinimo komisijos pirmininkas D. Vyšniauskas. Jis pasidžiaugė, kad šiemet 24 kartą vykęs piešinių konkursas nepraranda aktualumo ir nuolat sulaukia vaikų bei moksleivių dėmesio. Rajono ugniagesių vadovo manymu, tokie konkursai padeda propaguoti vaikų kūrybą, ugdyti atsargaus elgesio su ugnimi įgūdžius, saugos kultūrą, skatina jaunąją kartą domėtis gaisrinės ir civilinės saugos klausimais, todėl neabejotinai bus rengiami ir ateityje. Komisijos nariai D. Tijūnėlis ir K. Zabiela trumpai apžvelgė konkursui pateiktus darbus.

Susirinkusieji į renginį – konkurso laureatai, jų auklėtojos, mokytojai, tėveliai – turėjo galimybę apžiūrėti gaisrinę, susipažinti su gaisrų gesinimui, gelbėjimo darbams naudojama technika.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas