Aktualijos, Naujausi

Statinėse – pavojingos medžiagos

Vasario 12-ąją, apie 15 valandą, Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Ukmergės rajono agentūros pareigūnai Pabaisko seniūnijos Kopūstėlių kaime, buvusio karinio dalinio teritorijoje, 25 l ir 200 l talpos statinėse aptiko didelį kiekį pavojingų medžiagų.  

Pirminiais duomenimis, aptikta iki 100 tonų neaiškios kilmės medžiagų, kurios buvo sukrautos angaruose ir atviroje medienos apdirbimu užsiimančios įmonės teritorijoje. Įtariama, kad dalis atliekų galimai buvo sudegintos.

Kaip skelbiama Aplinkos ministerijos išplatintame pranešime, Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Ukmergės rajono aplinkosaugininkai nusprendė atlikti patikrinimą, pastebėję iš įmonės statinių rūkstančius tirštus dūmus. Priartėjus prie teritorijos, dideliu spinduliu užfiksuotas suodžiais padengtas sniegas, o nuo šalia sukrautų didelės talpos metalinių statinių sklido aštrus kvapas.

Aplinkos apsaugos pareigūnai surinktą informaciją perdavė policijai, kuri dėl šio fakto pradėjo ikiteisminį tyrimą. Savo ruožtu aplinkosaugininkai įvertins aptiktų pavojingų atliekų sudėtį ir nustatys aplinkai padarytą žalą. Atliekų tvarkytojai privalo turėti Aplinkos apsaugos agentūros išduotą licenciją ir leidimą tvarkyti pavojingas atliekas.

Kad tokios aplinkai ir žmonių sveikatai žalingos situacijos nebesikartotų, Aplinkos ministerija imasi stiprinti aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę. Steigiamas Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos turės analitinį padalinį, užtikrinsiantį vieningą ir efektyvią atliekų tvarkymo kontrolę. Įmonių patikrinimai taps kompleksiniai, o atliekų tvarkytojai neišvengs atsakomybės, jei nesilaikys įstatymų.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Tai kad cia uzdarytos statines,ir neparodyta kas yen yra.Kazkokia nesamone foto shopas :D
    • Anonimas :
      O deginti tas atliekas yra normalu???Senai laikas close this hell hole...
      • Anonimas :
        O ka jas dar ir degina??? :O

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas