Vilniaus RAAD nuotrauka.

Kriminalai

Sodyboje – du nelegalūs šautuvai

Vilniaus aplinkosaugininkai, vykdydami bendrą reidą su policijos pareigūnais, Ukmergės rajone rado du nelegalius šautuvus, kuriuos sodyboje laikė, kaip įtariama, nelegalus medžiotojas. Apie tai rašoma Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) tinklapyje.

Vilniaus RAAD Ukmergės rajono agentūros inspektoriai kartu su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnais tikrino pranešimą apie galimą brakonieriavimą panaudojant šaunamuosius ginklus. Reido metu apžiūrint vieną Želvos seniūnijos Rasališkių kaimo sodybų, pareigūnai pastebėjo jos pakraštyje, tarp medžių, įrengtą žvėrių tupyklą. Tai sukėlė įtarimų, nes sodybos šeimininkas R. M. (g. 1949 m.) nėra legalus medžiotojas ir niekada juo nebuvo.

Atidžiau apžiūrėjus sodybai priklausančius pagalbinius statinius, kurių iš viso yra apie 10, įtarimai pasitvirtino – rasti du nelegalūs lygiavamzdžiai 16 kalibro šautuvai ir 3 vnt. šovinių. Vienas iš šautuvų buvo užtaisytas – su šoviniu lizde.

Sodybos savininkas R. M. prisipažino, kad rasti ginklai priklauso jam, tačiau kategoriškai neigė brakonieriavęs. Aplinkosaugininkams tikrinant sodybą ir jos apylinkes, neteisėtos medžioklės įrodymų nerasta, tačiau R. M. atsakomybės išvengti nepavyks. Jo sodyboje rastus nelegalius ginklus ir šaudmenis paėmė policijos pareigūnai, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis Baudžiamasis kodeksas numato areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas