AUTORĖS nuotr.

Kultūra

Šimtmečio maršrutas su Ukmergės balandžiais

Turizmo ir verslo informacijos centras Lietuvos 100-mečio proga inicijavo kelionę po miestą maršrutu „Ukmergės balandžių skulptūros kviečia švęsti Laisvę su daina“. Šis sumanymas sulaukė susidomėjimo – susirinko gausus būrys dalyvių. Kaip ir ragino organizatoriai, visi atsinešė gerą nuotaiką bei mobiliojo ryšio telefonus.

Prie Kultūros centro susirinkusi grupė smalsuolių kartu su Turizmo ir verslo informacijos centro direktore Lina Baubliene bei kitais darbuotojais patraukė link senamiesčio, ieškodami gatvelėse, ant pastatų, kitose netikėtose vietose nutūpusių balandžių.

Dauguma šių skulptūrų buvo sukurtos 2016 metais vykusio tarptautinio plenero metu. Jo dalyviai į realybę perkėlė prieš daugiau nei trisdešimt metų legendinės grupės „Antis“ dainoje „Zombiai“ nuskambėjusią visiems žinomą frazę „Balandžių daug Ukmergėj“.

Skirtingų dydžių ir formų metalinės balandžių skulptūros išdėstytos įvairiose miesto vietose. Paskutiniai balandžiai į Ukmergę „atplasnojo“ Vasario 16-osios išvakarėse.

Taigi, renginio dalyviai pirmą kartą leidosi į smagią pramogą – interaktyvų žaidimą. Prie kiekvienos balandžių skulptūros yra lentelė su autoriaus pavarde bei QR kodu, kurį nuskenavus pasigirsdavo lietuviška, visiems gerai žinoma daina.

Pirmasis balandis „Pagauk“, nutūpęs prie Kultūros centro. Nuo čia su Vytauto Kernagio daina „Mūsų dienos kaip šventė“ ir prasidėjo kelionė. Iš viso mieste šiuo metu yra aštuonios skulptūros, kurios išsibarstę Kauno, Vienuolyno, Žuvų gatvėse, Kęstučio aikštėje. Kiekvienas balandis turi ir savo istoriją bei legendą. Vienus, kad pildytųsi karščiausios svajonės, reikėjo paglostyti, kitus apkabinti, po jais pasisukioti, pašokinėti…

Daugiau nei valandą trukusios smagios pramogos metu skambėjo muzika, buvo šokių ir žaidimų. Maršrutas baigėsi prie rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos, po kurios stogu laikinai nusileido paskutinė balandžių porelė. Apžiūrint skulptūrą, dalinantis įspūdžiais, skambėjo Eurikos Masytės atliekama daina „Laisvė“.

Renginio metu maršruto dalyviai taip pat turėjo galimybę savo artimiesiems išsiųsti atvirlaiškius bei muzikinius sveikinimus.

AUTORĖS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas