Jaunimas

Moksleivius kviečia pasinerti į linksmą ekologinį žaidimą

Liepa VAITKEVIČIŪTĖ

Jaunesnioji projektų vadovė

 

Prasidėjo registracija į jau antrąją viešųjų įstaigų „Žaliasis taškas“ ir „RV Agentūra“ organizuojamą nacionalinę „Žaliąją olimpiadą“. Šiais metais 8–11 klasių mokiniai vėl kviečiami pasinerti į linksmą ekologinį žaidimą – taupyti resursus, kaupti neįkainojamą žinių bagažą, rungtis protmūšiuose ir džiaugtis prizinėmis vietomis, kurių šiais metais – net trys. Registracija į pirmąjį etapą tęsis iki vasario 19 dienos.

VšĮ „RV Agentūra“ vadovė Vaida Griškevičienė pasakoja, jog olimpiada pirmiausia siekiama ugdyti Lietuvos moksleivių ekologinį sąmoningumą: „Mūsų didžiausias tikslas – supažindinti moksleivius su vartojimo ir gamtos tausojimo procesais, parodyti sąsajas, kurios mūsų veiksmus jungia su pasiektais rezultatais. Norime, kad jaunuoliai suprastų, jog ne kas kitas, o jie patys daro įtaką aplinkai, tad olimpiadoje jų lauks ne tik protinės, bet ir praktinės užduotys. Jomis gilinsime žinias aplinkos apsaugos, resursų taupymo, atliekų rūšiavimo ir vartojimo mažinimo srityse, o svarbiausia – pritaikysime jas mokyklos gyvenime.“

Olimpiadą sudaro trys etapai – pirmajame užsiregistravusios švietimo įstaigos gaus praktinę resursų taupymo užduotį. Geriausius rezultatus parodžiusios mokyklos pateks į antrąjį etapą, kuriame delegavę 6 asmenų komandą susirungs pusfinaliuose. Trečiasis etapas – spalio mėnesį Vilniuje vyksiantis finalas. Jo metu bus išaiškintos trys sumaniausios, apsukriausios ir daugiausiai žinių sukaupusios komandos prizininkės, kurios džiaugsis rėmėjų dovanomis, o komanda nugalėtoja laimės kelionę į Europos šalį, perims trofėjinę taurę ir taps kitų metų olimpiados ambasadore.

Praėjusių metų „Žaliojoje olimpiadoje“ dalyvauti panoro daugiau nei 250 mokyklų, kuriose mokosi 8–11 klasių moksleiviai. Pirmojo etapo metu per mėnesį mokykloms pavyko išrūšiuoti beveik 40 000 kg atliekų, iš konkurse dalyvavusių 28 tūkstančių moksleivių kiekvienas išrūšiavo po 1,4 kg atliekų. Iš jų antrą kartą panaudota apie 6 000 kg.

2017 metų olimpiados ambasadorių, Molėtų gimnazijos „Bio MG Indikatoriai“ komandos vadovė Regina Mongirdienė pasakoja, jog mokiniai džiaugiasi nusprendę dalyvauti olimpiadoje – joje įgytos žinios pravers ne tik gyvenime, bet ir egzaminų metu, kuriems jaunuoliai šiuo metu intensyviai ruošiasi. Dėl šios priežasties ir finale laimėta išvyka į Vokietiją planuojama pavasario atostogų metu. Mokytoja tikisi, jog kelionėje mokiniai ne tik pailsės, susipažins su šalimi, pamatys, kaip ekologinės problemos sprendžiamos Vokietijoje, bet ir pasisems praktinių idėjų, kurias pritaikys savo gimnazijoje.

Daugiau informacijos apie olimpiadą www.zaliasistaskas.lt ir www.rvagentura.lt bei el. p. olimpiada@ztl.lt .

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas