Šventinio koncerto dalyviai ir svečiai. Aidos STAKAITĖS nuotrauka.

„Didžiausia Lietuvos kryžkelė - istorijos sūkuriuose“, Kultūra

Kviečia ne tik taujėniškius

Gražina ŽUKAUSKIENĖ

Taujėnų padalinio vyresnioji bibliotekininkė

Taujėnuose Atkurtos Nepriklausomos Lietuvos šimtmetis paminėtas bendradarbiaujant seniūnijos kolektyvui, kultūros darbuotojoms, gimnazijai, paštui, Šv. Kryžiaus Išaukštinimo bažnyčiai, bendruomenei ir kt. Prieš šventę miestelyje ant stulpų buvo pritvirtintos Lietuvos ir Taujėnų vėliavėlės, kurios visiems pravažiuojantiems priminė apie gražią sukaktį.

Prieš šventę kultūros namai paskelbė akciją „Su gimtadieniu, Lietuva“ – visi norintys galėjo fotografuotis su plakatu ir kelti nuotraukas į „Facebook“ paskyrą. Bibliotekos akcijos „Taujėnai: 100 metų istorija“ metu buvo renkamos svarbesnių įvykių nuotraukos, iš jų buvo paruoštas stendas. Taujėnų gimnazijos langai pasipuošė trijų spalvų stilizuotomis tulpėmis. Gimnazistai taip pat pagamino 100 tulpių, kurios buvo išdalintos visiems Taujėnų bendruomenės nariams ir svečiams, atėjusiems į šventinį koncertą.

Renginio metu visus su Vasario 16-ąja pasveikino Taujėnų seniūnijos seniūnė Elvyra Tulušienė, koncertavo jaunimo kapela „Ratatita“ ir folkloro ansamblis (vadovės Nijolė Janulienė ir Aistė Janulytė), kuris parodė programą, skirtą prezidentui Antanui Smetonai, dainavo mažosios dainininkės, koncertą vedė Milda Auglytė ir Lukas Matulis. Po koncerto visi dalyviai ir žiūrovai įsiamžino bendroje nuotraukoje ir vėliau rikiavosi į eiseną su Lietuvos ir Taujėnų seniūnijos vėliavomis bei deglais. Dainuodami „Taujėnų dainą“ visi linksmai nužygiavo į miestelio centrą prie Laisvės paminklo, ten buvo uždegti laužai, kuriais pasirūpino Deividas Krivičius. Tylos minute pagerbti žuvusieji už Lietuvos laisvę, prie paminklų uždegtos žvakutės. Sveikinimo žodžius tarė Taujėnų miestelio bendruomenės pirmininkas Vidmantas Krikštaponis ir rajono meras Rolandas Janickas.

Lietuvos šimtmečio proga kraštietis Saulius Nefas bibliotekai dovanojo Lietuvos valstybės simbolių plakatus, o miestelio bendruomenės pirmininkas – knygą „Taujėnų krašto žmonės. 1918–1940 m.“ Miestelio bibliotekoje veikia kraštotyros darbų paroda „Taujėnų miestelis – nenutrūkstamas ryšys tarp praeities ir dabarties“, literatūros paroda „Čia gimėm, čia augom, čia žemė šventa“ ir Taujėnų gimnazijos pradinių klasių mokinių piešinių paroda „Su gimtadieniu, Lietuva“.

Biblioteka laukia, kad į paskelbtą akciją „100 veikliausių Taujėnų krašto žmonių istorijų. Pasiūlyk savąją“ atsilieps ne tik taujėniškiai, bet ir aplinkinių vietovių gyventojai, kurie turi nuotraukų ar pažįsta (pažinojo) mūsų kraštui nusipelniusius žmones. Ši akcija vyks visus 2018 metus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas