Asociatyvi nuotrauka.

Sveikata

Gripas traukiasi, tačiau yra gydomų ligoninėje

Rajono gyventojų sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) jau trečia savaitė mažėja.

Kaip informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus vyriausioji specialistė, laikinai vykdanti Ukmergės skyriaus vedėjo funkcijas Vitalija Motiejūnienė, 8-ąją metų savaitę, vasario 19–25 dienomis, palyginus su 7-ąja savaite, sergančiųjų gripu ir ŪVKTI rajone sumažėjo 36 proc. Tačiau sergamumo rodikliai vis dar viršijo gripo epideminį slenkstį. 10 tūkst. gyventojų teko 140,1 sergančiųjų (7-ąją savaitę – 218,82 atv./10 tūks. gyv.). Klinikinių gripo atvejų skaičius sudarė 38,4 proc. – iš 482 sergančiųjų gripas diagnozuotas 185 ligoniams.

Vasario 19–25 dienomis vaikų sergamumas gripu ir ŪVKTI tris kartus viršijo suaugusiųjų, o vaikų sergamumas vien gripu buvo du kartus didesnis. Iš viso sirgo 195 vaikai, gripas diagnozuotas 57 (7-ąją savaitę sirgo 441, gripu – 217).

Pasak V. Motiejūnienės, praėjusią savaitę dėl gripo į ligoninę buvo hospitalizuoti du asmenys, vienam jų laboratoriškai patvirtintas B tipo gripo virusas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Kjosas :
    Kaip idomu! Buvo idomu skaityti jusu straipsni!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas