Asociatyvi nuotrauka.

Sveikata

Gripas dar nesitraukia

Rajone tęsiasi gripo epidemija. Šeštąją metų savaitę, vasario 5–11 dienomis, gyventojų sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI), palyginus su 5-ąja savaite, nežymiai sumažėjo, bet padaugėjo sergančiųjų gripu.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus pateiktais duomenimis, rajone 10 tūkst. gyventojų teko 234,08 sergantieji. Gripo atvejai sudarė 46 proc. Sausio 29–vasario 4 dienomis sergamumas siekė 246,52 atv./10 tūkst. gyventojų, klinikiniai gripo atvejai sudarė 38,8 proc.

Praėjusią savaitę rajono gydymo įstaigose registruoti 828 susirgimai gripu ir ŪVKTI (5-ąją savaitę – 872). Gripas diagnozuotas 381 žmogui.

Vis dar serga nemažai vaikų. Jų sergamumas gripu ir ŪVKTI 4,8 karto viršijo suaugusiųjų. Gripas diagnozuotas 199 vaikams (5-ąją savaitę – 197).

Kaip informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus vedėjo funkcijas laikinai vykdanti vyriausioji specialistė Vitalija Motiejūnienė, vykdant pasirinktinės virusologinės gripo diagnostikos programą, dėl gripo diagnostikos iš sergančiųjų gripu pasirinktinai paimti 6 mėginiai. Iš jų dviem nustatyti B tipo ir vienam A tipo gripo virusai.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informavo, kad sergamumas gripu ir ŪVKTI šalyje ir toliau didėja. Šios savaitės pradžioje iš 60 šalies savivaldybių gripo epidemiją buvo paskelbę daugiau nei pusė.

Šeštąją metų savaitę bend-ras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 185,2 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 108,8 atv./10 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų šeštąją savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje (143,4 atv./10 tūkst. gyvent.), o didžiausias – Telšių administracinėje teritorijoje (230,5 atv./10 tūkst. gyvent.).

Vasario 5–11 dienomis Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyti 242 asmenys. Iš jų – 33 asmenys iki dvejų metų, 141 asmuo – 2–17 metų, kiti – suaugusieji. Hospitalizuotos trys nėščiosios. Vienuolika asmenų gydyti intensyvios terapijos skyriuje. Daugiausiai hospitalizuotų asmenų buvo Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus apskrityse.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas