Antano Smetonos gimnazijos sukurta kompozicija „Gyvybės medis“.

Aktualijos, Naujausi

Atsiliepė į prezidentės kvietimą

Prieš mėnesį Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė visus šalies žmones pakvietė kūrybingai ir prasmingai švęsti jubiliejinę – 100-ąją – Valstybės atkūrimo dieną ir prisijungti prie šeštą kartą rengiamos akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“.

„Sutikime atkurtos mūsų valstybės 100-mečio jubiliejų su džiaugsmo jausmu ir pasididžiavimu jos kūrėjais, garbinga Lietuvos istorija. Tegul šventė pražysta mūsų trispalvėmis, skamba per visą šalį ir platųjį pasaulį, sujungdama praeitį ir dabartį, suvienydama mūsų balsus ir širdis“, – ragino prezidentė.

Šalies vadovės kvietimas sulaukė atsako. Likus dviem dienoms iki valstybės gimtadienio buvo užregistruota per 400 originalių šventimo idėjų. Valstybės gimtadienį aktyviai ruošiasi švęsti bendruomenės, šalies mokyklos ir darželiai, šeimos ir lietuviai, esantys užsienyje. Laukdami Vasario 16-osios žmonės organizuoja šventinius renginius, įvairias akcijas, bėgimus, puošia savo aplinką, imasi labdaringos veiklos, kitų netikėtų ir stebinančių sumanymų, skirtų pilietiniam mąstymui, tautiškumo ir bendruomeniškumo jausmui puoselėti.

Prie akcijos jungiasi ir ukmergiškiai. Tinklapyje antradienį iš viso buvo įregistruotos aštuonios jų iniciatyvos. Vaikų lopšelio-darželio ,,Žiogelis“ vaikučiai, pasitikdami Lietuvos Valstybės 100-metį, kiekvieną rytą pradeda giedodami Tautišką giesmę, o šventiniuose rytmečiuose tai tampa pagrindiniu akcentu. Tai liudija atsiųsta filmuota medžiaga.

Želvos seniūnijos Laumėnų kaime gyvenantys Asta ir Kęstutis Jarmalavičiai savo iniciatyvą pavadino „Mažųjų Lietuvos „ambasadorių“ belaukiant“. Mažieji Lietuvos „ambasadoriai“ – paukščiai, šiuo metu gyvenantys piečiau Lietuvos. Sutuoktiniai iškėlė inkilėlių ir laukia sugrįžtant sparnuočių.

Savo iniciatyva pasidalino ir Antano Smetonos gimnazija, švenčianti Lietuvos valstybės atkūrimo ir gimnazijos šimtmetį. Bendruomenė sukūrė kompoziciją „Gyvybės medis“: „Didžiuojamės savo šalimi bei mokykla, todėl šią šventę norime švęsti kartu su visa Ukmergės bendruomene“.

Šešuolietė Kotryna Rovda informavo apie iniciatyvą „Patriotai nuo mažens“. Prie nuotraukos pridėtas toks prierašas: „Mes ugdome dukrytės patriotizmą nuo pat jos gimimo. Kaip ir daugelis jaunų Lietuvos šeimų, buvome užsienyje. Praleidome ten dvejus metus ir šiemet sugrįžome mūsų penkiametės dukrelės Kornelijos prašymu, nes Lietuva – mūsų namai.“

Bugenių gatvėje įsikūręs Ukmergės globos centras pasidalino nuotrauka „Visa Lietuva telpa mūsų balkone“.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras pristatė iniciatyvą „Ukmergės šimtmečio maršrutas „Ukmergės balandžiai kviečia švęsti laisvę su daina!“ „Atkurtos Lietuvos šimtmečio minėjimą Ukmergės miestas pasitiks su dainuojančiais balandžiais! Žengiant link atkurtos Lietuvos 100-mečio minėjimo, prisimename svarbiausius istorinius įvykius. Tarp lietuviškumą bei patriotiškumą skatinančių judėjimų verta paminėti legendinę grupę „Antis“. Eilutė iš vienos jų dainos, sukurtos prieš tris dešimtmečius – „Balandžių daug Ukmergėj…“ Ukmergės mieste virto savotiška realybe. 15 balandžių miestui sukūrė 2016 m. vykusio tarptautinio plenero dalyviai. Šiandien aštuoni iš jų jau rado savo vietą Ukmergės miesto senamiestyje. Kiekvienas jų šalia savęs turi lentelę su autoriaus pavarde bei QR kodu, kurį nuskanavus pasigirsta tik jam priskirta lietuviška, visiems gerai žinoma daina. Vasario 16-ąją visus kviečiame  į Ukmergės miesto šimtmečio maršruto „Ukmergės balandžiai kviečia švęsti laisvę su daina!“ atidarymą, kurio tikslas – skatinti laisvės ir pilietiškumo jausmą su lietuviškų dainų maršu bei laisvę simbolizuojančiais balandžiais. Renginio metu maršruto dalyviai turės galimybę išsiųsti interaktyvų muzikinį atvirlaiškį artimiesiems, todėl žinia apie Ukmergę, švenčiančią laisvę su daina, apskries visą Lietuvą. O kadangi balandžių skulptūrų Ukmergėje tik daugės, laisvę švęsime ne tik vasario 16-ąją, bet ir visus metus!“

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro socialiniai darbuotojai papasakojo, kaip Ukmergės miesto socialinės rizikos šeimų vaikai šventė Lietuvos gimtadienį: „Buvo organizuota viktorina apie Lietuvą, pynėme Lietuvos vėliavos spalvų apyrankes, gaminome vėliavėles, pūtėme žvakutes ir valgėme tortą“.

Balelių kaimo bendruomenė ir Balelių universalus daugiafunkcis centras ruošiasi linksmai ir išradingai pasveikinti savo šalį su šimtmečio jubiliejumi. Šventės dieną baleliečiai su 100 trispalvių dalyvaus šventinėje eisenoje Liepų ir Ąžuolo gatvėmis, prie Balelių kaimo paminklo visi sugiedos Lietuvos himną, po to salėje klausysis paskaitos „Ar žaliuoja ir žydi medis Lietuva“, kurią skaitys prof. dr. Saulius Nefas, taip pat šoks, dainuos, rašys gražiausius lietuviškus žodžius, palinkėjimus Lietuvai.

Idėjomis, kaip originaliai pasveikinti savo šalį šimtmečio proga, galima dalytis oficialioje svetainėje www.lrp.lt/vasario16 iki vasario 20 dienos. Linksmiausių ir išradingiausių sumanymų autorius valstybės vadovė pakvies į Prezidentūros rūmus ir padovanos nepriklausomos Lietuvos ir jos žmonių simbolį – trispalvę vėliavą.

Jarmalavičiai laukia mažųjų „ambasadorių“.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • zero :
    Jei pasakom "A",tai pasakykim ir "B".... "Balandžių daug Ukmergėj - Jie nekalti, tačiau apsėsti. Neglostyk jų visiškai - Zombiais gali tu apsikrėsti."

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas