Sportas

Tradiciniame bėgime – ir 14 ukmergiškių

Kasmet gruodį Vilniuje rengiamas Kalėdinis bėgimas. Šiemet jis vyko jau 42-ąjį kartą. Pirmas varžybas 1976 metais organizavo būrelis bėgimo entuziastų, kad kartu su bendraminčiais galėtų atšvęsti Naujuosius metus. Renginio idėja nepakito ir šiandien. Šimtai bėgimo entuziastų pas-kutinį kartą metuose susirenka pasimatyti su draugais ir bendraminčiais, o ištroškę azarto – pasivaržyti.

Pagrindinė distancija – 12 kilometrų. Šis skaičius simbolizuoja dvylika metų mėnesių. Norintys gali įveikti ir 6 ar 3 km distancijas. Mažiausiųjų laukia 200 metrų „Nykštukų bėgimas“.

Kalėdinio bėgimo dalyviai startavo Gedimino prospekte ties Vinco Kudirkos aikšte. Trasa driekėsi vaizdingu Vilniaus senamiesčiu. Organizatoriai skelbia, kad šiemet tradicinė bėgimo šventė sulaukė apie 2,5 tūkstančio entuziastų. Kartu su mūsų šalies atstovais bėgo svečiai iš Rusijos, Baltarusijos, Liuksemburgo, Austrijos, Vokietijos bei kitų šalių.

Šiųmetiniame bėgime dalyvavo net keturiolika ukmergiškių. Juozas Songaila, Gintautas Gelūnas, Medardas Džiovenis, Kęstutis Mikulėnas, Robertas Vaičiūnas, Gintaras Maleronka, Gediminas Skuodis, Andrius Petronis, taujėniškis Regimantas Šnipaitis bėgo 12 km, o Domantas Dudonis, Ilma ir Vita Zarankaitės, Žilvinas Maleronka ir Vaidas Tamošiūnas pasirinko perpus trumpesnę distanciją.

Daugkartinis šio bėgimo dalyvis J. Songaila pažymėjo, kad visi mūsų rajono bėgikai sėkmingai įveikė distanciją ir buvo apdovanoti proginiais medaliais. Beje, R. Vaičiūnas startavo vilkėdamas Kalėdų Senelio kostiumą.

„Malonu, kad Ukmergėje daugėja bėgimo entuziastų. Prieš kelerius metus į varžybas vykdavo tik 2–3 bėgikai, dabar susiburia keliolika. Ypač smagu, kad prie vyresniųjų mielai jungiasi jaunimas, tėveliai su vaikais dalyvauja mažiesiems skirtuose renginiuose“, – džiaugėsi nuolatinis šalyje ir už jos ribų rengiamų bėgimų dalyvis J. Songaila.

Taip pat jis papasakojo, kad kitąmet bėgikų laukia nemažai reikšmingų renginių. Vyks Lietuvos bėgimo taurės etapai, maratonai. 2018-iais numatyti du proginiai bėgimai, kuriuose dalyvauti yra pakviestas ir J. Songaila. Liepos viduryje bus organizuotas Dariaus ir Girėno žūties 85-osioms metinėms skirtas 1 240 km bėgimas iš Šilalės į Soldiną (Lenkija). Taip pat ukmergiškis ruošiasi dalyvauti kasmetiniame Baltijos kelio bėgime, kurio dalyviai etapais iš Vilniaus bėga į Taliną. Juozui šis pagarbos bėgimas bus jau dvyliktas.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas